Angelo van Schaik
Volledig scherm
PREMIUM
Angelo van Schaik © videostill

‘Ik vrees dat het schooljaar voor mijn twee zoontjes voortijdig is geëindigd’

Dagboek ItaliëDe corona-epidemie laat de EU kraken in zijn voegen. De Italiaanse premier is verbijsterd over zo’n groot gebrek aan solidariteit in de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog en weigert akkoord te gaan met het voorstel van de noordelijke landen. Hier in huis gaan de gesprekken vooral over school. Correspondent Angelo van Schaik doet verslag vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen vind je hier. 

Met de tong lichtjes uit zijn rechtermondhoek zit mijn oudste zoon aan de keukentafel de letters van het alfabet te oefenen. ‘B’, zegt hij hardop, zijn potlood krast over het papier. Al drie weken gaat hij niet naar school en hij raakt een beetje achterop. De juffen geven elke dag bergen huiswerk door, maar we hebben niet altijd de tijd om meester of juf te spelen voor Matteo. Mijn vrouw werkt fulltime vanuit huis en ik schrijf stukjes voor de krant.

  1. Duitser nieuwe verdachte in verdwijningszaak Madeleine McCann: ‘We gaan ervan uit dat ze dood is’
    video / update

    Duitser nieuwe verdachte in verdwij­nings­zaak Madeleine McCann: ‘We gaan ervan uit dat ze dood is’

    Er is een nieuwe verdachte in de vermissingszaak van Madeleine McCann, het Britse meisje dat in 2007 verdween uit een appartement in Portugal. Het gaat om een 43-jarige Duitser, die voor een verkrachting van een Amerikaanse vrouw in Portugal een celstraf uitzit in Duitsland. ,,We gaan ervan uit dat ze dood is”, zei de Duitse aanklager vanmiddag in een persconferentie.