Amina David, 10 jaar oud, op een foto van afgelopen dinsdag. Ze viel in het water toen ze met haar familie op het dak van een huis probeerde te schuilen en is ziek.
Volledig scherm
Amina David, 10 jaar oud, op een foto van afgelopen dinsdag. Ze viel in het water toen ze met haar familie op het dak van een huis probeerde te schuilen en is ziek. © Getty Images

In beeld: overleven na de verwoestende cycloon Idai

Het dodental van de cycloon Idai is opgelopen tot 746. Ongeveer 3 miljoen mensen in Mozambique, Zimbabwe en Malawi zijn getroffen door de storm, de overstromingen en de hevige regenval. In Mozambique is de vrees voor cholera bewaarheid. Inmiddels zijn minimaal 139 mensen besmet.

  1. LIVE | Legerleiding: verdedigers van Marioepol zijn de helden van onze tijd
    Oorlog Oekraïne

    LIVE | Legerlei­ding: verdedi­gers van Marioepol zijn de helden van onze tijd

    In totaal 264, voornamelijk gewonde, Oekraïense soldaten zijn met bussen geëvacueerd uit de zwaar belegerde Azovstal-staalfabriek in Marioepol. Het is de bedoeling dat zij later worden betrokken in een gevangenenruil met de Russen. De evacuatie betekent een aanzienlijke nederlaag voor Oekraïne. President Zelenski sprak van een ‘moeilijke dag’. Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.