Volledig scherm
Marinova werd aangevallen tijdens het hardlopen. © AFP

In Duitsland opgepakte man bekent aanval op Bulgaarse journaliste

UpdateDe twintigjarige man die twee dagen geleden werd opgepakt op verdenking van de moord op de Bulgaarse journaliste Viktoria Marinova, heeft toegegeven dat hij haar heeft aangevallen. De Bulgaar ontkent echter dat hij de dertigjarige tv-presentatrice heeft verkracht, omgebracht en beroofd.

Severin K. heeft verklaard dat hij Marinova afgelopen weekend in haar gezicht heeft geslagen en vervolgens in de bosjes heeft gesmeten. Hij pleegde de aanval in een park in de Bulgaarse stad Roese, naar eigen zeggen sterk onder invloed van drank en drugs. Hij kende haar niet en beweert dat zijn geweldsuitbarsting toevallig was. De verdachte vluchtte naar Duitsland, waar hij werd aangehouden.

Volgens het OM in Nedersaksen zijn er geen aanwijzingen voor politieke motieven achter de moord. De Bulgaar wordt waarschijnlijk binnen enkele dagen uitgeleverd aan zijn thuisland. Volgens de Bulgaarse politie wijst onder meer DNA-bewijs op zijn betrokkenheid. Verder zou hij de telefoon en sieraden van de journaliste hebben gestolen. 

In een kerk in Roese rouwden vanochtend honderden mensen om de vermoorde journaliste, voorafgaand aan de begrafenis. Ze brachten rode en witte anjers en rouwkransen mee. ,,Viktoria's dood is een groot verlies voor de stad'', zei de 48-jarige inwoonster Zornitsa Koleva. ,,Ze was zo vriendelijk en tegelijkertijd ambitieus. We moeten ons verenigen en laten zien dat we ons best zullen doen om te voorkomen dat zoiets nog eens gebeurt in Roese.''

Gewurgd

Uit het eerste onderzoek blijkt dat Marinova is gewurgd en zware klappen op haar hoofd heeft gekregen. Ze werd gevonden langs een wandelpad in een gebied met dichte begroeiing. De vrouw was aan het joggen ter voorbereiding op een marathon.

De journaliste en presentatrice werkte voor de zender TVN. Ze hield zich onder meer bezig met een onderzoek naar corruptie en misbruik van geld van de Europese Unie. Marinova was moeder van een zevenjarige dochter.

  1. Berenwelpje gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Berenwelp­je gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Rangers in het Scoggins Valley Park in de Amerikaanse staat Oregon hebben daar een nog jonge beer doodgeschoten, omdat het roofdier zich te vriendelijk gedroeg als er mensen in de buurt waren. Volgens de autoriteiten werd de schattig ogende berenwelp bijna dagelijks door parkbezoekers getrakteerd op eten terwijl het voederen van dieren ten strengste verboden is. De ‘makke’ beer was daarnaast een geliefd onderwerp voor selfies.
  2. Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeenschap de straat op

    Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeen­schap de straat op

    Het Openbaar Ministerie in het stadsdeel Manhattan in New York weigert officier Elizabeth Lederer te ontslaan ondanks hevige protesten uit de zwarte gemeenschap. Lederer raakte wereldwijd in opspraak vanwege haar betrokkenheid bij de onterechte veroordeling van vijf zwarte tienerjongens, begin jaren negentig. Hun verhaal kreeg de afgelopen weken wereldwijde bekendheid door de indringende Netflix-serie When They See Us.