Indonesische man verkleedt zich als zijn vrouw na positieve test, stewardess grijpt in
Een verkleedpartij kan een Indonesische passagier duur komen te staan. De man testte positief op het coronavirus en vermomde zich daarna als zijn vrouw om alsnog aan boord van het vliegtuig te kunnen. Een stewardess waarschuwde de autoriteiten op de plek van bestemming. De verdachte is aangehouden en wordt beschuldigd van identiteitsfraude en vermoedelijk ook van het in gevaar brengen van de volksgezondheid.
De man testte positief op het coronavirus in Jakarta, vlak voor zijn vertrek naar Ternate, een eiland binnen de provincie Noord-Molukken. Zijn echtgenote testte negatief en kon wel aan boord van het vliegtuig. Samen bedachten ze een list zodat de man alsnog mee kon met het vliegtuig. Hij deed om te beginnen haar nikab om die hem van top tot been bedekte en dus onherkenbaar maakte.
Vervolgens gebruikte hij tijdens het boarden haar identiteitsbewijs en negatieve PCR-test om zo het luchthavenpersoneel om de tuin te leiden. In het vliegtuig ontdeed de man zich van zijn nikab en trok op het toilet een shirt aan. Een stewardess betrapte de man en waarschuwde de autoriteiten in Ternate.
Controles aangescherpt
Een gezondheidsfunctionaris kwam ter plaatse en nam een coronatest af bij de man, die opnieuw positief bleek. Daarop nam de luchthaven onmiddellijk contact op met de autoriteiten om de man met spoed te evacueren. In beschermende kleding werd de man per ambulance naar zijn huis op Ternate gebracht, waar hij in isolatie moet.
Zodra zijn zelfisolatie voorbij is, moet de Indonesische man zich voor de rechter verantwoorden voor identiteitsfraude en voor het in gevaar brengen van de volksgezondheid. Luchtvaartmaatschappij Citilink bevestigt tegen CNN Indonesia het incident en zal de controles op het vliegveld verder aanscherpen. Een woordvoerder doet een beroep op alle passagiers om zich te houden aan de geldende voorschriften.
Coronasituatie Indonesië
Indonesië krijgt sinds deze maand hulp uit het buitenland omdat de gezondheidszorg in eigen land is overweldigd door het toegenomen aantal coronabesmettingen. Steeds meer coronapatiënten gaan in Indonesië naar de ziekenhuizen, maar die hebben niet altijd bedden vrij.
Bij gebrek aan capaciteit worden soms zieke mensen naar huis gestuurd, waar een deel komt te overlijden. Indonesië stelt dagelijks tienduizenden nieuwe besmettingen vast. Experts denken dat veel besmettingen en sterfgevallen niet bij de autoriteiten bekend zijn, omdat er in het land weinig wordt getest.
Officieel telt Indonesië, dat zo'n 270 miljoen inwoners heeft, bijna 3 miljoen besmettingen en ruim 75.000 sterfgevallen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Oekraïne jaagt Rusland verder op de kast en creëert verwarring voor aanstaand tegenoffensief
-
lezersvraag
Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen. -
Presidentskandidaat Mike Pence niet vervolgd om geheime documenten in zijn huis
De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence wordt niet vervolgd voor de geheime documenten die bij hem thuis werden gevonden. Het onderzoek naar de politicus is afgesloten, bevestigt het ministerie van Justitie na berichtgeving van onder meer CNN. -
PREMIUMMet video
‘Op Tinder staat dat ik aseksueel ben, maar soms beginnen ze alsnog aan me te friemelen’
Ze voelen geen seksuele aantrekkingskracht, doen niet (vaak) aan seks, maar hebben (soms) wel lustgevoelens. Aseksuelen stuiten op veel onbegrip, maar voelen zich wel bevrijd. ,,Alles kan en mag.” Wanneer ben je aseksueel? -
Kinderen en jongeren SOS Kinderdorp Suriname jarenlang misbruikt
In een kinderdorp van SOS Kinderdorpen in Suriname zijn in een periode van ruim dertig jaar zeker negentien kinderen en jongvolwassenen op meerdere manieren misbruikt. Onderzoeksbureau Verinorm spreekt in een rapport van seksueel, emotioneel, lichamelijk en financieel misbruik. Het gaat om onder meer verkrachting, verwaarlozing en stok- en zweepslagen.
-
PREMIUM
Door corona en kanker zit dit gezin al jaren vast in Jakarta: ‘Wij willen naar huis’
-
-
-
PREMIUM
Ongewone aanpak lerarentekort in België: beste leerkracht krijgt meer betaald
België grijpt naar een ongewoon middel om het lerarentekort op te lossen: ongelijke beloning op basis van prestatie, bepaald door de schoolbesturen. Zou zoiets in Nederland ook werken?Vakbondsvoorzitter Daniëlle Woestenberg: ,,Wat ik er mooi aan vind, is dat het meesterschap beloont.” -
PREMIUM
Zo ben je de buxusmot te slim af: ‘Timing van de behandeling is cruciaal’
Buxusliefhebbers, let op, de rupsen van de buxusmot zijn al volop aan de vraat. Rond deze tijd verpoppen ze tot mot, met een nieuwe generatie tot gevolg. Ingrijpen is de boodschap! Hoe roep je de plaag een halt toe en houd je je geliefde planten gezond? Tuinexpert Laurence Machiels weet raad: ,,Een feromoonval lokt de mannetjes en kan voorkomen dat de buxusmotten paren.’’