Salman Abedi op een foto die werd gemaakt op basis van bewakingsbeelden op de avond van zijn aanslag bij de Manchester Arena. De zelfmoordaanslag eiste 22 mensenlevens.
Volledig scherm
Salman Abedi op een foto die werd gemaakt op basis van bewakingsbeelden op de avond van zijn aanslag bij de Manchester Arena. De zelfmoordaanslag eiste 22 mensenlevens. © AFP

Intern onderzoek MI5 om nalatigheid Abedi

Er komt een intern onderzoek bij MI5 naar de manier waarop de Britse binnenlandse inlichtingendienst is omgesprongen met waarschuwingen over zelfmoordterrorist Salman Abedi. Dat hebben regeringsfunctionarissen bevestigd tegenover de BBC.

  1. President Ivoorkust verleent zijn voorganger en voormalige rivaal gratie

    President Ivoorkust verleent zijn voorganger en voormalige rivaal gratie

    De president van Ivoorkust, Alassane Ouattara, heeft zaterdag aangekondigd gratie te verlenen aan zijn voorganger en oude rivaal, ex-president Laurent Gbagbo. Het besluit werd genomen nadat Ouattara, Gbagbo en Henri Konan Bédié, die tussen 1993 en 1999 president van Ivoorkust was, vorige maand een zeldzame ontmoeting hadden. Ouattara zou zich willen verzoenen met zijn voorgangers in de aanloop naar de verkiezingen in 2025.