De Iraanse president Rouhani  vorig jaar 5 januari samen met Ali Akbar Salehi, hoofd van Iraanse kernenergie agentschap, op de Nationale Dag van de Nucleaire Technologie in Teheran.
Volledig scherm
De Iraanse president Rouhani vorig jaar 5 januari samen met Ali Akbar Salehi, hoofd van Iraanse kernenergie agentschap, op de Nationale Dag van de Nucleaire Technologie in Teheran. © EPA

Iran schendt atoomdeal weer, wil uranium veel meer gaan verrijken

Iran is van plan uranium te gaan verrijken tot een zuiverheid van 20 procent, véél méér dan is afgesproken in het atoomakkoord van 2015. Dat heeft het internationaal atoomagentschap IAEA vrijdag laten weten.

  1. Moeder van mysterieuze 'tienling' opgenomen op psychiatrische afdeling, ministerie haalt uit naar krant

    Moeder van mysterieu­ze 'tien­ling' opgenomen op psychiatri­sche afdeling, ministerie haalt uit naar krant

    De Zuid-Afrikaanse vrouw die begin deze maand voor een internationale mediarel zorgde nadat ze beweerde te zijn bevallen van een superzeldzame tienling, blijkt opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis voor een beoordeling van haar geestelijke gezondheid, bevestigt haar advocaat tegen diverse landelijke media. In een persbericht trekt het ministerie van Gezondheid het bestaan van de tien baby’s in twijfel. ,,Het kan niet zo zijn dat er tien of acht baby’s worden geboren en dat er geen bewijs van hun verblijfplaats of bestaan ​​kan worden vastgesteld.”