Links: Riaan Naude met een geschoten leeuw. Rechts: Een beeld van de jachtspullen die in de wagen van de vermoorde man lagen.
Volledig scherm
Links: Riaan Naude met een geschoten leeuw. Rechts: Een beeld van de jachtspullen die in de wagen van de vermoorde man lagen. © Riaan Naude/HPG

‘Jager die graag pronkte met jachttrofeeën doodgeschoten in Zuid-Afrika’

Een Zuid-Afrikaanse jager die een bedrijf voor jachtsafari’s runde en dan pronkte met foto’s van geschoten wilde dieren, is zelf gedood. Riaan Naude (55) van Pro Hunt Africa zou zijn vermoord door twee mannen toen hij langs de kant van de weg stond, omdat zijn wagen oververhit was geraakt.

 1. ‘Camera’s laten zien: één verdachte gooit Hakim in water, béiden laten hem spartelend aan lot over’
  Hechtenis verlengd

  ‘Camera’s laten zien: één verdachte gooit Hakim in water, béiden laten hem spartelend aan lot over’

  De oudste van de twee Nederlandse verdachten die betrokken zouden zijn bij de dood van Hakim Mutyaba (53) in Gent, heeft vanmorgen tevergeefs geprobeerd op vrije voeten te komen. Op camerabeelden zou duidelijk te zien zijn dat niet hij, maar de andere verdachte Hakim beetpakt en van de brug in het water gooit. Ook is te zien dat Hakim nog tientallen seconden wanhopig probeert zichzelf te redden.
 2. Bizarre kunstroof in Brazilië: dochter bedonderde eigen moeder (82) met ‘helderziende‘
  miljoenen euro's

  Bizarre kunstroof in Brazilië: dochter bedonderde eigen moeder (82) met ‘helder­zien­de‘

  Onder het bed van een Braziliaanse oplichter is woensdagochtend een waardevol olieverfschilderij van een van de bekendste kunstenaars van Brazilië gevonden. Het gaat om het kunstwerk Amaral’s Sol Poente (Ondergaande zon) van Tarsila do Amaral uit 1929, dat naar schatting zo’n 57 miljoen euro waard is. In totaal zijn vier verdachten aangehouden, onder wie de dochter van een bekende kunstverzamelaar.