Volledig scherm
Yusaku Maezawa op een foto uit oktober 2018. © REUTERS

Japanse miljardair geeft weer geld weg aan Twittervolgers: dit keer 8 miljoen euro

Een kleurrijke Japanse zakenman, Yusaku Maezawa, belooft geld weg te geven aan zijn volgers op Twitter. Duizend mensen krijgen elk 1 miljoen yen van hem, omgerekend ruim 8000 euro. Een stunt die hem in totaal ruim 8 miljoen euro gaat kosten. Om in aanmerking te komen moeten volgers zijn tweet delen. Tot nu toe is dat 4,1 miljoen keer gebeurd.

Vorig jaar deed Maezawa hetzelfde, maar toen was hij iets zuiniger. Hij verdeelde toen 100 miljoen yen (ruim 800.000 euro) onder honderd volgers van zijn account @yousuck2020. Dat bericht werd meer dan 4,3 miljoen keer geretweet en is daarmee het meest gedeelde bericht op Twitter ooit.

Maezawa kan het zich gemakkelijk veroorloven. Zijn vermogen wordt geschat op zo'n 2 miljard dollar. Hij is de man achter de grote Japanse fashionwebshop Zozotown die hij inmiddels heeft verkocht aan Yahoo Japan. Van zijn vermogen heeft Maezawa onlangs ook een ruimtereis gekocht, zodat hij over een paar jaar met een raket van SpaceX rond de maan zal vliegen om daarna weer terug te keren op aarde.