Volledig scherm
De 70-jarige Chisako Kakehi, beter bekend als de Zwarte Weduwe. © AP

Japanse Zwarte Weduwe krijgt ook na hoger beroep de strop

Een gerechtshof in de Japanse stad Osaka heeft het hoger beroep verworpen van een ter dood veroordeelde seriemoordenares. Chisako Kakehi, beter bekend als de ‘de Zwarte Weduwe’ vergiftigde zeker drie mannen, onder wie een echtgenoot met cyanide om zo miljoenen aan erfenissen en uitkeringen op te strijken. Een rechtbank veroordeelde de vrouw in 2017 ter dood.

De vrouw kreeg via datingbureaus contact met potentiële slachtoffers. Kakehi, die in de Japanse media ook wel bekendstaat als de ‘Gifvrouw’, zou daar specifiek hebben gevraagd om mannen die rijk en kinderloos waren. Geld was het motief voor de moorden. Volgens de Japan Times zou de vrouw in totaal zeker zo’n 1 miljard yen (ongeveer 6,7 miljoen euro) hebben geërfd van haar overleden partners. 

1000 mensen

De lugubere zaak trok destijds veel aandacht. Tijdens de zitting in 2012 wilden ruim 1000 mensen de zaak bijwonen.

In 2017 hoorde de seriemoordenares de doodstraf tegen zich uitspreken door een rechter. Ze werd veroordeeld voor drie gevallen van moord en een poging tot moord op een vierde man. Haar advocaten betoogden toen tevergeefs dat hun cliënte leed aan dementie. Kakehi zei eerder nog klaar te zijn om opgehangen te worden en heeft ook gezegd dat ze lachend zal sterven.

De afgelopen jaren zat de ‘de Zwarte Weduwe’ - een verwijzing naar de vrouwtjesspinnen van deze soort die hun partners opeten na de seks - niet stil in de gevangenis. Ze trouwde sinds haar arrestatie in 2017 nog twee keer en hield een weblog bij. Al die tijd ontkende ze schuld te hebben aan de dood van haar minnaars. 

  1. Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brussel-editie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroekje aan’

    Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brus­sel-edi­tie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroek­je aan’

    De Amerikaanse spel- en speelgoedfabrikant Hasbro heeft met succes een stokje gestoken voor het plan van een Belgisch bedrijf om een Brussel-editie van het kapitalistische gezelschapsspel op de markt te brengen met op de verpakking een blote Manneken Pis. Het spel mag van Hasbro alleen worden verkocht als de tekening van het wereldberoemde beeldje wordt aangepast met een camouflerend zwembroekje.
  2. Getatoeëerde naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die wilde niet nog meer pijn’

    Getatoeëer­de naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die wilde niet nog meer pijn’

    De Russische blogger en sportfanaat Rustam Shafiev (35) is ten einde raad omdat zijn getatoeëerde naaktkat Bes al een paar dagen spoorloos verdwenen is. De zogenaamde Sphynx, een van oorsprong Canadees ras dat door fokkers muteerde tot een ‘roofdier’ zonder haren, sprong uit een autoraampje toen ‘Kara Fight’(de artiestennaam van de Rus) een bezoek bracht aan het dorp Pervomaisky in de buurt van Jekaterinenburg.