Rivaliserende jeugdbendes in Luik.
Volledig scherm
Rivaliserende jeugdbendes in Luik. © RV

Jeugdbendes vechten met zware wapens conflict uit in Luik: één dode, 28 arrestaties

In het Belgische Bressoux, een deelgemeente van Luik, is een conflict tussen Koerdische en Tsjetsjeense jeugdbendes gistermiddag verschrikkelijk uit de hand gelopen. Bij een confrontatie tussen de twee groepen werd er één persoon doodgeschoten en raakten twee personen gewond. Achtentwintig mensen werden aangehouden. Op beelden is te zien dat bij het conflict zware wapens werden gebruikt: zo wordt er met een Kalasjnikov in de lucht geschoten. 

  1. ‘Geluk’ voor dader schietpartij in Enschede: geen tbs maar celstraf

    ‘Geluk’ voor dader schietpar­tij in Enschede: geen tbs maar celstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Omar P. (25) uit Rotterdam, die in februari 2019 een bewoner van de Geraniumstraat in zijn been schoot, heeft ‘geluk’. De rechtbank heeft hem maandag geen tbs opgelegd, maar 42 maanden celstraf. Volgens de rechtbank is onvoldoende vast komen te staan dat de als gevaarlijk en agressief bekend staande P. opnieuw een gevaar vormt voor de maatschappij. De schietpartij volgde waarschijnlijk op een mislukte drugsdeal met de bewoner van de woning aan de Geraniumstraat.
  2. Duitse ‘nazifreak’ veroordeeld voor illegaal bezit oorlogswapens, moet afweergeschut en tank verkopen

    Duitse ‘nazifreak’ veroor­deeld voor illegaal bezit oorlogswa­pens, moet afweerge­schut en tank verkopen

    Een Wehrmacht-tank, Flak-luchtafweergeschut, een torpedo, een mortier, machine- en aanvalsgeweren, semi- en volautomatische pistolen, ruim 2000 patronen én een grote hoeveelheid nitrocellulosepoeder. Het bevond zich allemaal in de villa van Klaus Dieter Flick (84) in een chique buitenwijk van het Noord-Duitse Kiel. Zijn ‘nazimuseum’ leverde de miljonair dinsdag een veroordeling op van 14 maanden voorwaardelijk en een boete van 250.000 euro.