Volledig scherm
PREMIUM
Stephaan Du Lion. © Repro Lefelon

Jeugdvriend Vlaamse seriemoordenaar breekt omerta: ‘Pitbull’ vond vrouwen waardeloos

Een oude vriend schetst een akelig portret van de glazenwasser die vorige week vier moorden bekende, Stephaan Du Lion (55). ,,Hij ging nooit van huis zonder mes en ‘handbijl’. Vrouwen vond hij waardeloos. Behalve voor de seks.’’

Ze waren tien toen ze elkaar leerden kennen bij de visput bij het Rivierenhof. Ze visten allebei graag, woonden in dezelfde buurt in Borgerhout en waren ongeveer even oud. Sinds de eerste gezamenlijke visvangst, trok Walter, die verder anoniem wil blijven, nog decennia op met Stephaan Du Lion. 

  1. Grote paniek na schietpartij in winkelcentrum Florida: bezoekers geëvacueerd

    Grote paniek na schietpar­tij in winkelcen­trum Florida: bezoekers geëvacu­eerd

    In een winkelcentrum in het centrum van de plaats Boca Raton in de Amerikaanse staat Florida is vanavond (Nederlandse tijd) grote paniek uitgebroken nadat bezoekers hadden gehoord dat iemand ze schreeuwend probeerde te waarschuwen voor een gewapende schutter. Ook zouden schoten zijn gehoord. De politie rukte met man en macht uit en de gigantische shopping mall werd per direct geëvacueerd. Een uitgebreide zoekactie leverde uiteindelijk één slachtoffer met een schotwond op.
  2. Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermogen van kleuter mag abortus ondergaan

    Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermo­gen van kleuter mag abortus ondergaan

    Een Britse rechter heeft artsen van een ziekenhuis in het noorden van Groot-Brittannië toestemming gegeven een abortus uit te voeren bij een jonge vrouw die drie maanden zwanger is en de verstandelijke vermogens van een kleuter heeft. De unieke uitspraak is met gemengde gevoelens ontvangen. Tegenstanders van het laten weghalen van ongeboren baby's vinden het oordeel van de rechter slecht en in strijd met religieuze principes.