'JFK deelde ook het bed met zijn schoonzus'
Naar buiten toe leek vaak alles koek en ei maar de zussen Jackie en Lee Bouvier zaten elkaar voortdurend dwars. De jaloezie ging zover dat ook Lee het bed zou hebben gedeeld met de Amerikaanse president John F. Kennedy met wie Jackie was getrouwd.
'Amerikaanse Geisha's'
Jackie en Lee Bouvier behoorden tot de mooiste, charmantste vrouwen van de wereld. Door hun moeder Janet klaargestoomd voor een plek in de wereld van het grote geld en macht. De Amerikaanse auteur Truman Capote noemde de zusjes Bouvier ‘Amerikaanse geisha’s’, die er alleen op uit waren om een rijke, knappe man aan de haak te slaan. Capote zou gelijk krijgen, John F. Kennedy, de Griekse miljardair Onassis en een reeks mannen van adellijke bloede staan op de lijst van hun veroveringen.
'Jackie, Janet & Lee'
Maar die veroveringstocht ging gepaard met een nietsontziende, door jaloezie gevoede zusterstrijd, staat te lezen in het boek ‘Jackie, Janet & Lee’ van J. Randy Taraborrelli. Jackie en de drie jaar jongere Lee vochten hun leven lang om mannen, geld, succes en de liefde van hun moeder Janet Bouvier Auchincloss, concludeert de auteur op basis van talloze interviews met ook openhartige leden van de familie Bouvier. Taraborrelli onthult daarbij nog een onbekende verovering van Jackie, Jack Warnecke, de architect van de graftombe van John F. Kennedy en de man met wie zij bijna was getrouwd.
Vuile was
Jackie is inmiddels overleden maar zus Lee (84) reageert als gestoken door het boek. Zij voelt zich verraden door familieleden. ,,Zij heeft er een hekel aan dat de vuile wordt buiten gehangen’’, zegt een vriend. De familieleden gaan uitvoering in op Lee’s gedrag toen Jackie John F. Kennedy in de armen sloot. Zij reageerde verbitterd op het huwelijk met JFK, telg van een van de meest gerespecteerde en steenrijke families in Amerika. De man ook die president zou worden.
Moeder Janet was pas 21 jaar oud toen zij trouwde met haar eerste man, Jack Bouvier, en de vader van haar dochters. Bouvier was een knappe beurshandelaar in Wall Street. Het huwelijk zou 12 jaar duren. Janet beleefde enkele financieel zware jaren en beloofde zichzelf dat zij en haar dochters dit geen tweede keer zouden meemaken. Die belofte werd ingelost met haar tweede huwelijk. Hugh Auchincloss was een zeer vermogende bankier. Met hem kreeg Janet nog twee kinderen, Janet en James.
JFK
Janet liet haar twee oudste dochters beloven dat zij elkaar nooit dwars zouden zitten. Dat zou echter nooit lukken omdat Jackie het lievelingetje was van zowel Janet als stiefvader Jack. De jaloezie zou er uiteindelijk toe hebben geleid dat Lee het bed deelde met JFK. Volgens familieleden en haar ex-man Michael Canfield zou Lee daarover hebben opgeschept’’, aldus Taraborrelli. ,,Ook Jackie moet er van hebben geweten’’, aldus de Kennedy-biograaf.
Onassis
De ‘wraak’ van Jackie liet niet lang op zich wachten toen Lee een affaire had met de 27 jaar oudere Griekse reder Aristotle Onassis, een van de rijkste mensen ter wereld. Zij leerde hem in 1961 kennen. Hij vertelde vrienden dat hij zich aangetrokken voelde tot Lee omdat ze ‘zo’n eenzaam wezentje’ was, verdrietig omdat haar oudere zus in de wereld zoveel aandacht kreeg. Toen Jackie in oktober 1963 een maand voor de moord op JFK Lee en Onassis bezocht op zijn jacht viel zij meteen in de smaak bij de miljardair. De First Lady was op haar beurt onder de indruk van zijn rijkdom. ,,Dus zo leven koningen’’, aldus Jackie.
Skorpios
Na de moord op de president begon Jackie na enige tijd een liefdesrelatie met architect Jack Warnecke, de ontwerper van JFK’s graftombe, maar in 1967, na een bezoek aan het privé-eiland Skorpios van Onassis, brak Jackie met Warnecke. Moeder Janet zag het probleem. Zij probeerde Onassis er nog van te overtuigen haar beide dochters met rust te laten om erger te voorkomen. Maar in 1968 was Onassis’ relatie met Lee definitief over en trouwde hij met Jackie. Lee was woedend. Zij zou het haar zus nooit meer vergeven. Na het overlijden van hun moeder Janet in 1989 hadden zij nauwelijks nog contact. In 1994 zat Lee toch aan Jackie’s sterfbed, zij overleed op 64-jarige leeftijd aan kanker. Toen Lee hoorde dat haar zus haar niets had nagelaten van de tientallen miljoenen die zij had vergaard, was dat voor Lee een schok. Maar voor alle anderen die de twee zussen kenden was het helemaal geen verrassing, schrijft Taraborrelli.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Nieuwe Franse minister meteen beschuldigd van verkrachting
In Frankrijk is voor de derde keer in korte tijd een vooraanstaande politicus in opspraak geraakt wegens (seksueel) geweld. Dit weekend lag Damien Abad onder vuur. Hij is de kersverse minister voor Solidariteit en Gehandicapten, afgelopen vrijdag benoemd. -
PREMIUMVijf vragen
Waarom sommige mensen grof geld over hebben voor een digitaal eigendomsbewijs
Wereldwijd schaffen steeds meer mensen NFT's aan. Dit zijn unieke, digitale eigendomsbewijzen, vaak aangeschaft met cryptomunten. En ze zijn al lang veel meer dan kunstwerken of kattenplaatjes. Waarom zou je ze kopen en wat zijn de risico's? Vijf vragen over NFT’s. -
PREMIUM
Is een video echt of een deepfake? Zo kun je het zien
De politie zette er deze week een in om de dader van een cold case-moord op te sporen: een deepfake-video. Daarmee kun je mensen van alles laten zeggen of laten doen. Maar dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je zulke nepfilmpjes? -
PREMIUM
Belgische ex-piloot (45) sterft week voor bruiloft, verloofde (44) opgepakt
In België is een 45-jarige ex-piloot vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. Zijn verloofde, met wie hij volgende week zou trouwen, is opgepakt. Buurtbewoners in het Belgische Lummen reageren geschokt. ,,Hij deed heel hard zijn best om er hier een toffe buurt van te maken.” -
Salderingsregeling zonnepanelen wordt pas vanaf 2025 afgebouwd
Huizenbezitters met zonnepanelen kunnen hun teveel aan opgewekte stroom langer tegen markttarieven terugleveren aan het net. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling pas vanaf 2025 versoberen, waar dat eerder al vanaf 2023 het geval zou zijn.
-
Rechter VS handhaaft pandemiemaatregel die versneld uitzetten van migranten mogelijk maakt
Een tijdens de pandemie gehanteerde maatregel waarmee de immigratie vanuit Mexico naar de VS de afgelopen twee jaar beperkt werd, blijft voorlopig kracht. Dat heeft een federale rechter in Louisiana beslist. De Amerikaanse regering had eerder aangekondigd de restricties te willen opheffen. -
Amnesty: aantal executies na jaren van afname nu weer toegenomen
Het aantal executies in de wereld is in 2021 weer toegenomen. Amnesty International registreerde na vijf jaren van afname een stijging van 20 procent vergeleken met 2020. Wel nam het aantal landen dat de doodstraf nog steeds uitvoert af, aldus de mensenrechtenorganisatie. -
Iran speelt weer sinister spel met ter dood veroordeelde arts
De Zweeds-Iraanse arts Ahmadreza Djalali lijkt vandaag toch niet te zijn geëxecuteerd door Iran. Het Iraanse persagentschap ISNA meldde eerder dat de arts en wetenschapper van het Karolinska Instituut in Stockholm uiterlijk 21 mei ter dood zou worden gebracht. De executie werd al eerder uitgesteld.