De beelden van Darnella Frazier die wereldwijd een storm van protest veroorzaakten
Volledig scherm
De beelden van Darnella Frazier die wereldwijd een storm van protest veroorzaakten © AFP

Jury Pulitzerprijs eert maker beelden van moord op George Floyd

Darnella Frazier krijgt een eervolle vermelding van de jury van de prestigieuze Amerikaanse Pulitzerprijzen, omdat zij vorig jaar met haar telefoon de spraakmakende moord op de zwarte man George Floyd heeft vastgelegd. Die stikte toen een witte agent een knie minutenlang op diens nek drukte.

 1. Stelletje 4 maanden aan elkaar geboeid om relatie te redden: ‘Doe niet wat wij gedaan hebben’
  wereldrecord

  Stelletje 4 maanden aan elkaar geboeid om relatie te redden: ‘Doe niet wat wij gedaan hebben’

  Een laatste poging om een kwakkelende relatie van een definitieve breuk te redden, is voor een jong stel uit Oekraïne uitgelopen op een deceptie. De 33-jarige Alexander Kudlay en zijn vriendin Viktoria Pustovitova (29) besloten bij wijze van experiment hun verkering nog één kans te geven door voortaan geboeid door het leven te gaan. Echte liefde, zou je zeggen, maar na vier maanden moesten de twee toch echt hun strijd opgeven. ,,We zijn gewoon anders.”
 2. Eerste verdachte van oorlogsmisdaden Kosovo in september voor tribunaal in Den Haag

  Eerste verdachte van oorlogsmis­da­den Kosovo in september voor tribunaal in Den Haag

  Het proces tegen de voormalige rebellenleider Salih Mustafa uit Kosovo begint in september, heeft de internationale Kosovo-rechtbank in Den Haag zaterdag bekendgemaakt. Mustafa was een belangrijk commandant van het zogenoemde Kosovo Bevrijdingsleger (UCK) tijdens het Kosovo-conflict van 1998-99 en wordt verdacht van oorlogsmisdaden. Hij werd september vorig jaar gearresteerd en overgebracht naar Den Haag.