Volledig scherm
De plek waar het lichaam van Cohen lag, was afgedekt met stuk beton en tuinafval. © Keniaanse recherche/DCI Kenya

Keniaanse politie ontkent arrestatie zwager van oud-topman Philips

UpdateDe Keniaanse zwager van de vermoorde Tob Cohen (69) is niet opgepakt in verband met de zaak. Dat zeggen bronnen dichtbij het moordonderzoek tegen deze site. Een nieuwssite in het Oost-Afrikaanse land beweert dat een broer van Cohens echtgenote vastzit op verdenking van betrokkenheid bij de moord.  

John M. werd volgens de bewuste nieuwssite vandaag gearresteerd in Runda, een buitenwijk van Nairobi vlakbij het landgoed van Cohen. Hij zou zich daar schuil hebben gehouden voor de politie. De broer van Sarah W.K. (52) zou kampen met een bipolaire stoornis en uit financieel gewin hebben geholpen bij zijn verdwijning en/of moord.

Het rechercheteam dat de moord op Cohen onderzoekt, verwijst de informatie naar het rijk der fabelen. ,,Er zitten twee verdachten vast:  Cohens echtgenote en een vriend’’, laat een bron dichtbij het onderzoek weten. Die bron adviseert de Keniaanse nieuwssite en andere media in binnen- en buitenland die het bericht overnamen, om hun bronnen beter te checken. 

De advocaat van Cohens echtgenote kon het nieuws over de arrestatie van de  broer van zijn cliënte eerder vanavond ook al niet bevestigen. Hij waarschuwde voor berichtgeving in lokale media. ,,Er zijn vandaag meerdere verhalen naar buiten gebracht die niet kloppen’’, aldus Philip Murgor. 

Septic tank

Het lichaam van Tob Cohen werd gisteren - acht weken na zijn verdwijning - gevonden in een oude septic tank op zijn eigen landgoed. Het stoffelijk overschot van de Nederlander was omwikkeld met vele lagen zwart plastic en vertoonde tekenen van martelingen, verklaarde de recherche. 

De Keniaanse politie zoekt nog steeds uit wat er echt is gebeurd en krijgt daarbij hulp van Nederlandse politiemensen. 

De zus van Cohen sprak eerder met ons over de zaak. Bekijk hieronder de video.