Svetlana Tichanovskaja tijdens haar toespraak in het Europees Parlement in Straatsburg.
Volledig scherm
Svetlana Tichanovskaja tijdens haar toespraak in het Europees Parlement in Straatsburg. © REUTERS

‘Kernramp kan na migranten nieuw wapen van Belarus tegen Europa zijn’

Belarus zal niet aarzelen om buurlanden als Polen of Litouwen te dreigen met een kernramp als pogingen om Europa te destabiliseren met een migrantenexplosie mislukken. Dat zegt de Belarussische oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja, die vanmiddag voor de tweede keer in een jaar het Europese Parlement in Straatsburg toesprak.

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Eerste Irakezen vertrekken vrijwillig met evacuatievlucht uit Belarus
  Play
  grensconflict Polen

  Eerste Irakezen vertrekken vrijwillig met evacuatie­vlucht uit Belarus

  Belarus is bereid 5000 migranten terug te sturen naar hun land van herkomst als de EU-landen er 2000 toelaten. President Aleksandr Loekasjenko heeft dat gezegd in een telefoongesprek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel, citeert het Belarussische persbureau Belta. Het aanbod komt op het moment dat de eerste groep van ruim 400 Iraakse migranten vandaag vrijwillig terug naar huis vliegt.