Volledig scherm
© BELGA

Kersverse Miss België reageert op racistisch commentaar: 'Dit zal me niet stoppen'

De nieuwe Miss België Angeline Flor Pua uit Antwerpen heeft Filipijnse roots en dat zorgde, naast de felicitaties, ook voor heel wat racistisch commentaar. ,,Dit zal me niet stoppen om een goede miss België te worden", zo reageert ze zelf. 

'Hopelijk hebben ze gecheckt of het geen ladyboy is', 'Miss België van de frietchinees' en 'Zijn we zeker dat het een miss is en niet een mister', waren enkele negatieve reacties op internet. 

Inmiddels zijn de berichten al wel grotendeels van sociale media verwijderd. Maar het was natuurlijk niet de reactie waarop Angelina had gehoopt. Ze noemt de uitingen dan ook 'behoorlijk spijtig'. 

,,Ik ben in België geboren, in Wilrijk, en ik heb de Belgische nationaliteit", aldus Angelina. ,,Je kan mensen niet zomaar beoordelen op basis van hun uiterlijk."

Droom in vervulling

Sinds gisteren mag Angelina zich Miss België 2018 noemen. Voor de 22-jarige uit Antwerpen gaat daarmee een droom in vervulling. Momenteel studeert ze om piloot te worden, wat ze probeert te combineren met haar jaar als Miss België. 

Lukt dit niet, dan zal ze alles even uitstellen. ,,Want ik wil echt een goede ambassadrice voor dit land worden. Ik wil er alles aan doen om België te vertegenwoordigen.” 

Steun

Daarbij krijgt ze de volledige steun van de organisatie. Bestuurslid Darline Devos laat dan ook weten de commentaren 'schandalig' te vinden. ,,Angelina is in België geboren. Haar ouders hebben elkaar in ons land leren kennen."

Gelukkig staan er ook een hoop positieve reacties en bemoedigende berichten op sociale media. ,,Hier alvast een wereldkaart voor alle laaggeschoolde grappenmakers die het verschil tussen China en de Filipijnen niet eens kennen. Educate yourself.", zo was het weerwoord van een Twitteraar. Daarnaast waren er ook heel wat reacties waarin mensen Angelina feliciteerden met het kroontje.