De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op de derde dag van de plenaire vergadering van het centraal comité van de Arbeiderspartij in Pyongyang.
Volledig scherm
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op de derde dag van de plenaire vergadering van het centraal comité van de Arbeiderspartij in Pyongyang. © via REUTERS

Kim Jong-un: We bereiden ons voor op zowel dialoog als confrontatie met VS

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft gezegd dat zijn land zich moet voorbereiden op ,,zowel dialoog als confrontatie’’ met de Verenigde Staten onder president Joe Biden. Dat melden de staatsmedia in Noord-Korea vrijdag.

  1. Man raakt gewond door aanval beer en verschuilt zich daarna een week in hutje voor stalkend roofdier

    Man raakt gewond door aanval beer en verschuilt zich daarna een week in hutje voor stalkend roofdier

    De Amerikaanse kustwacht heeft vorige week een man gered die in de wildernis van Alaska was aangevallen door een grizzlybeer en daarna in zijn hutje een week lang door het dier werd gestalkt. Gewond, uitgeput vanwege de weinige slaap en met nog slechts twee kogels in zijn pistool, werd de man op leeftijd uiteindelijk gespot door reddingswerkers in een toevallig overvliegende helikopter. Ze hadden de groot opgeschreven noodkreet op het dak van het hutje gezien: ‘SOS’ en ‘Help me'.