De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un.
Volledig scherm
De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un. © via REUTERS

‘Kim Jong-un wil nucleaire capaciteit versterken’

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een militaire bijeenkomst gehouden om nieuw beleid te bespreken om de nucleaire capaciteit van het land te versterken. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KNCA.

Tijdens de bijeenkomst werden nieuwe beleidsmaatregelen uiteengezet om de nucleaire afschrikking van het land verder te vergroten en de strategische strijdkrachten op scherp te zetten, aldus KNCA.

Analisten zeggen dat Pyongyang zijn nucleaire capaciteiten geleidelijk aan aan het verfijnen is, ondanks meerdere sancties en veroordelingen.

De onderhandelingen over denuclearisatie zijn vastgelopen sinds de tweede top tussen de Amerikaanse president Donald Trump en Kim, in februari 2019 in Hanoi.

  1. 57 agenten stappen op om schorsing collega’s die 75-jarige man duwden
    Protesten VS

    57 agenten stappen op om schorsing collega’s die 75-jarige man duwden

    Alle 57 leden van een tactische politie-eenheid in Buffalo in de staat New York zijn bij de eenheid opgestapt uit protest tegen de schorsing van twee collega’s. Justitie in de VS kondigde vrijdag een strafrechtelijk onderzoek aan naar de beide agenten omdat die een 75-jarige demonstrant omverduwden tijdens een demonstratie tegen politiegeweld en racisme. De betoger raakte gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht.