Volledig scherm
De vuurzee op het dak van de Notre-Dame © AP

Kortsluiting vermoedelijk oorzaak brand Notre-Dame

De brand in de Notre-Dame is vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting in de elektriciteitsbedrading van de kathedraal. Dat zegt een agent van de Franse politie die anoniem wil blijven donderdag tegen persbureau AP.

Het is niet duidelijk hoe de kortsluiting precies ontstaan is of waar in de kathedraal. Daarvoor moet eerst meer onderzoek worden verricht in de kerk zelf. Onderzoekers kunnen het imposante gebouw echter nog niet in omdat het nog te onveilig is.

Een team van onderzoekers doet onderzoek naar de brand. Er zijn tot nu toe ongeveer veertig mensen ondervraagd. Al vrij kort na de brand kwam naar buiten dat er waarschijnlijk geen sprake is geweest van brandstichting. 

Zo is de binnenkant van de Notre-Dame eraan toe:

  1. Rus draait volledig door, probeert medepassagier te wurgen en overlijdt zelf kort na landing
    Video

    Rus draait volledig door, probeert medepassa­gier te wurgen en overlijdt zelf kort na landing

    Een doodenge vlucht gisteren voor passagiers van een Russische lijnvlucht van Moskou naar Simferopol, gelegen op de Krim. Nadat het toestel was opgestegen draaide een passagier volledig door. De man probeerde een vrouwelijke medepassagier te wurgen, bedreigde de crew en medereizigers en riep dat iedereen dood zou gaan. De doorgedraaide passagier raakte zwaargewond. De piloten besloten direct terug te vliegen naar Moskou, waar de man na aankomst vrijwel direct overleed.