De Russische zakenman Oleg Tinkov tijdens een sessie van het St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) in juni 2019.
Volledig scherm
De Russische zakenman Oleg Tinkov tijdens een sessie van het St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) in juni 2019. © REUTERS

Kritische Russische miljardair Tinkov verkoopt aandeel in door hem opgerichte bank

De Russische miljardair Oleg Tinkov heeft zijn aandeel van 35 procent in de door hem opgerichte TCS Groep verkocht. Onderdeel van TCS is de Tinkoff Bank, de op één na grootste particuliere bank van Rusland. De verkoop van de aandelen komt ruim één week nadat Tinkov ongekende kritiek uitte op de oorlog in Oekraïne.

 1. LIVE | Atoomagentschap IAEA verwacht op korte termijn geen risico's voor kerncentrale Zaporizja
  Oorlog Oekraïne

  LIVE | Atoomagent­schap IAEA verwacht op korte termijn geen risico's voor kerncentra­le Zaporizja

  De verwoeste stuwdam in Oekraïne vormt op korte termijn geen veiligheidsrisico’s voor de kerncentrale van Zaporizja, stelt het Internationaal Atoomenergieagentschap. De nucleaire faciliteit zou over voldoende back-upopties beschikken om veilig te opereren. En premier Mark Rutte noemt de verwoesting van de Kachovka-dam in Oekraïne een oorlogsmisdaad. Lees alles over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.