Bendeleider Marvin Montiel Marin (M), alias 'El Taquero',  wordt op 12 februari 2012 onder zware bewaking naar de rechtbank in Guatemala-Stad gebracht na uitlevering door Mexico.
Volledig scherm
Bendeleider Marvin Montiel Marin (M), alias 'El Taquero', wordt op 12 februari 2012 onder zware bewaking naar de rechtbank in Guatemala-Stad gebracht na uitlevering door Mexico. © EPA

Laatste verdachte van vergismoord op Nederlander in Guatemala na dertien jaar vast

Dertien jaar na het bloedbad in een bus in Guatemala, waarbij onder anderen een Nederlandse student werd doodgeschoten, is de zevende en laatste verdachte opgepakt. Hij behoorde volgens de Guatemalteekse autoriteiten tot de drugsbende die de bus uit Nicaragua verwarde met een ander voertuig dat een lading cocaïne vervoerde.

  1. Moord in hotel én een brute marteling in Kopenhagen: 
Deense politie opent klopjacht op Nederlander (24)

    Moord in hotel én een brute marteling in Kopenhagen: Deense politie opent klopjacht op Nederlan­der (24)

    De Deense politie is een internationale zoekactie begonnen naar een 24-jarige Nederlander die verdacht wordt van betrokkenheid bij een moord én een brute marteling in het centrum van Kopenhagen. Dat bevestigt de Deense politie tegen deze site. De politie spreekt in beide zaken van een ‘zeer brute aanval’. ,,Daarom starten we een intensief onderzoek om de verdachte achter de tralies te krijgen.”