Jolein (links) en Liedewij.
Volledig scherm
Jolein (links) en Liedewij. © Privéfoto

Liedewij en Jolein ontvluchten brandhaard Portugal: We hebben heel ons leven achtergelaten

Het was afgelopen nacht flink schrikken voor Liedewij Schieving (50) en Jolein Alten (40) toen ze halsoverkop hun boerderijcamping in Figueiró dos Vinhos moesten verlaten. Die ligt midden in het Portugese brandgebied. Jolein: ,,Goede bekenden zijn er niet meer, het is afgrijselijk.”

  1. Meer dan 400 doden door tropische storm Freddy in zuidelijk Afrika

    Meer dan 400 doden door tropische storm Freddy in zuidelijk Afrika

    Het dodental in zuidelijk Afrika door tropische storm Freddy is gestegen tot meer dan vierhonderd. In Malawi zijn volgens president Lazarus Chakwera 326 doden geteld, de autoriteiten in Mozambique maken melding van 73 dodelijke slachtoffers en in Madagaskar staat de teller op 17. Eerder deze week was nog sprake van tweehonderd doden. Freddy is een van de dodelijkste, krachtigste en langstdurende tropische stormen ooit op het Afrikaanse continent.
  2. Prominente politica in Tanzania wil homo’s laten castreren

    Prominente politica in Tanzania wil homo’s laten castreren

    De vooraanstaande Tanzaniaanse politica Mary Chatanda heeft zich zondag sterk gemaakt voor de castratie van seksueel actieve homo’s. De voorzitster van de vrouwenvleugel van regeringspartij CCM (Revolutionaire Staatspartij) deed haar huiveringwekkende voorstel tijdens festiviteiten ter gelegenheid van het ambtsjubileum van Samia Suluhu Hassan, de eerste vrouwelijke president van het Oost-Afrikaanse land. Zij volgde twee jaar geleden John Magufuli op na diens overlijden.