De acteur en ex-basketballer Magic Johnson vieren samen met hun gezinnen vakantie in Italië
Volledig scherm
De acteur en ex-basketballer Magic Johnson vieren samen met hun gezinnen vakantie in Italië © Twitter/Magic Johnson

Luierende migranten? Nee, Amerikaanse sterren!

Acteur Samuel L. Jackson (bekend van onder meer Pulp Fiction) en ex-basketballer Magic Johnson vieren samen met hun gezinnen vakantie in Italië. Ze werden echter op sociale media aangezien voor migranten en overladen met kritiek.

Samuel L. Jackson samen met Ryan Reynolds in de nieuwe film 'The Hitman's Bodyguard'
Volledig scherm
Samuel L. Jackson samen met Ryan Reynolds in de nieuwe film 'The Hitman's Bodyguard' © Fildepot

In het kustplaatsje Forte dei Marmi, beroemd om haar luxe winkels, rust het duo uit na een rondje shoppen, omgeven door tasjes met hun nieuwe aankopen. Niets bijzonders: Italië is een geliefde vakantiebestemming voor Hollywoodsterren.

Maar de foto die door Magic Johnson op Twitter werd gedeeld, werd door komiek Luca Bottura voorzien van de tekst 'schande! Ze shoppen met het zakgeld dat ze van de staat krijgen! Deel als je je hier ook over opwindt!' Zijn post was ironisch bedoeld. Op social media circuleren vaak foto's van migranten die kamperen in Italiaanse steden.

Veel Italianen misten de ironie, en herkenden de sterren niet, zo blijkt uit de reacties: 'Het moet afgelopen zijn met het gehang van migranten op bankjes in het centrum.' 'Belachelijk'. 'Migranten bivakkeren op de bankjes van Forte dei Marmi, met onze 35 euro! Schande!'

Commotie

Het vuur laait pas echt op als showgirl Nina Moric de foto onder haar honderdduizenden volgers deelt met de tekst: 'Migranten op toeristische plekken als Forte dei Marmi zien bivakkeren op bankjes met onze 35 euro gaat me te ver.'

Johnson en Jackson hebben niet gereageerd op de commotie. Ze deelden ook een andere vakantiefoto op Twitter: het bankje vanaf de andere kant, met een rij belangstellenden die wachtten op hun handtekening.

Quote

Migranten op toeristi­sche plekken als Forte dei Marmi zien bivakkeren op bankjes met onze 35 euro gaat me te ver

Nina Moric