Volledig scherm
Kindje Luis © CEN

Luis (2) sterft na ‘barbaarse’ opsluiting op snikhete zolder: ‘Mijn zoon sterft, kom naar boven’

Een tweejarig kind is in juli in het Duitse Essen overleden doordat hij achttien uur lang zat opgesloten in een snikhete zolderkamer. Zijn vader wordt verdacht van moord. Het gaat om een bekende van de politie. Het kind overleed uiteindelijk door een hitteshock.

Het was buiten 30 graden toen de 31-jarige Benjamin S. zijn zoontje Luis zonder water zou hebben opgesloten in de zolderkamer. 

‘Mijn kind sterft’

Om ervoor te zorgen dat de tweejarige niet kon ontsnappen, zou de vader de deurklink van de deur hebben gehaald. Na verloop van tijd kregen omwonenden in de gaten dat er een klein kind op de derde verdieping zat opgesloten. 

De politie stuurde na een verontrustend telefoontje enkele agenten naar de woning om poolshoogte te nemen. Toen zij aankwamen, stond de vader van het kind voor het huis te schreeuwen: ,,Mijn kind sterft, kom snel naar boven!”

‘Onvoorstelbaar leed’

Toen de spoedarts de kamer op de derde verdieping bereikte, was de jongen niet meer te redden. Hij werd ter plekke dood verklaard. De vader heeft niet bekend dat hij het kindje bewust heeft laten uitdrogen, maar wordt nu wel daarvoor vervolgd, zo is vandaag duidelijk geworden.

Elke Hinterberg, de officier van justitie, noemde de actie van de vader ‘barbaars‘ en voegde eraan toe dat het kind ‘onvoorstelbaar leed’ doormaakte.

Hitteberoerte

Het lijkt erop dat het kindje bevangen werd door een ‘hitteberoerte‘ zoals het Rode Kruis dat beschrijft. Het slachtoffer heeft dan een hoge lichaamstemperatuur, soms wel 41°C of hoger. Er is sprake van abnormaal gedrag, hoofdpijn, hallucinaties, verwardheid, angst en zelfs kans op toeval (insult). 

Misselijkheid, vermoeidheid en slap voelen behoren tot de normale verschijnselen. Soms zijn flauwvallen en bewusteloosheid het gevolg. Afkoeling is dan het protocol. Er wordt afgeraden om het slachtoffer te laten eten of drinken.

Jeugdzorg

De moeder van de peuter, de 21-jarige Angelina B., was al dagen niet meer thuis geweest op het moment dat het kind overleed. 

Jeugdzorg heeft de twee zussen van de jongen, van vier en een jaar oud, uit huis gehaald. Volgens lokale media was het gezin bekend bij sociale diensten.

  1. Nederlandse Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legendarisch hotel

    Nederland­se Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legenda­risch hotel

    Zijn beslissing om nu eens niet bij particulieren te overnachten maar in het prestigieuze Hotel Nacional de Cuba, is Govert van der Linden (60) uit Amsterdam wel heel duur komen te staan. Uit de kluis in zijn hotelkamer in het centrum van Havana verdween minstens 1000 euro van zijn vakantiebudget. ,,Ik wil de locals graag helpen, ook financieel, maar dan wel op eigen initiatief’’, verzucht de onfortuinlijke vakantieganger.