Volledig scherm
Jeffrey Epstein © Reuters/Politiefoto

Maagdeneilanden willen inbeslagname ‘sekseilanden’ Jeffrey Epstein

De Amerikaanse Maagdeneilanden willen beslag laten leggen op eilanden van Jeffrey Epstein. De steenrijke Amerikaan, die in augustus zelfmoord pleegde terwijl hij in voorarrest zat, zou jarenlang jonge vrouwen hebben misbruikt op een privé-eiland in het Caribisch gebied.

Epstein liet de loop der jaren honderden meisjes en jonge vrouwen naar privé-eiland Little Saint James brengen, zeggen de autoriteiten volgens The New York Times. Het ging onder meer om meisjes die soms maar 11 of 12 jaar oud waren. Epstein kon via een database zien wie beschikbaar waren.

De multimiljonair zou jarenlang straffeloos zijn gang zijn gegaan. In een geval zou een 15-jarig meisje tevergeefs hebben geprobeerd om zwemmend te vluchten nadat ze was misbruikt door Epstein en anderen. Ook zou in 2018 nog gezien zijn dat hij met jonge meisjes uit zijn privévliegtuig stapte.

Verbeurdverklaren

De Maagdeneilanden willen nu onder meer dat Little Saint James en een ander privé-eiland verbeurd worden verklaard. Ook proberen ze via de rechter af te dwingen dat lege vennootschappen worden ontbonden die Epstein zou hebben gebruikt bij zijn illegale activiteiten. In beslag genomen bezittingen zouden volgens de procureur-generaal van de eilandengroep gebruikt kunnen worden om slachtoffers te compenseren.