Volledig scherm
Azharuddin Abdul Rahman, gisteren bij zijn aankomst voor de presentatie van het eindrapport dat het einde van zijn loopbaan als chef van de Maleisische burgerluchtvaart zou betekenen. © REUTERS

Maleisische luchtvaartchef weg vanwege MH370

De chef van de burgerluchtvaartautoriteit in Maleisië is afgetreden naar aanleiding van het verdwijnen van vlucht MH370. Dat gebeurde nadat in een eindrapport over de verdwijning tekortkomingen van de luchtverkeersleiding zijn vastgesteld.

Azharuddin Abdul Rahman verklaarde dat het rapport duidelijk maakt dat de luchtverkeersleiding had gefaald. Er staat niet in dat die leiding ook schuld had aan de vermissing van het toestel.

Onderzoekers presenteerden gisteren in Kuala Lumpur het langverwachte rapport van de Maleisische overheid over de verdwijning. Het toestel van Malaysia Airlines verdween in 2014 met 239 mensen aan boord tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Het toestel is nooit teruggevonden. Er zijn wel wrakstukken aangespoeld.

Frustratie

De frustratie onder nabestaanden was groot na de presentatie van het rapport. Grace Nathan, dochter van een van de passagiers aan boord van MH370 verwoordde haar beleving als volgt op haar Facebookpagina: 'Dames en heren, na 4,5 jaar onderzoek zijn we tot de volgende conclusies gekomen: 1. We weten niet wat er is gebeurd. 2. We weten niet waarom het is gebeurd. 3. We weten niet hoe het is gebeurd. 4. We weten niet of er ooit iets aan gedaan zal worden.'

Bekijk hieronder beelden van de presentatie en reacties van de nabestaanden: