Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Man die met 1 miljoen euro wegreed in geldtransportwagen gepakt

De bestuurder van de geldtransportwagen die er gisteren in Frankrijk met 1 miljoen euro vandoor ging heeft niet lang van zijn buit kunnen genieten. De man, Adrien D. (27), werd vandaag gearresteerd in de Franse stad Amiens. Volgens de krant Le Parisien is bijna al het gestolen geld teruggevonden.

Volledig scherm
Adrien D., de man die er gisteren met 1 miljoen euro in een geldtransportwagen vandoor ging. © AFP

Het busje werd gisteren enkele straten verderop gevonden, maar Adrien was verdwenen. De man werd door de politie van Lille samen met nog een man gearresteerd. De politie ging er vanuit dat D. gewapend en gevaarlijk zou zijn. D. zou tijdens zijn arrestatie gepoogd hebben te vluchten door uit een raam te springen. Le Parisien schatte de waarde van de buit op 3 miljoen euro, andere Franse media meenden dat het om 1 miljoen euro gaat.

De man verdween gisterochtend vroeg in Aubervilliers, net buiten Parijs. Omstreeks 06.00 uur stapten zijn twee collega’s uit bij een verdeelcentrum. Terwijl zijn collega’s bezig waren, reed de man weg met de transportbus. De wagen werd even later in de buurt teruggevonden en was gedeeltelijk leeg.