Volledig scherm
Een pakje sigaretten heeft tegenwoordig een waarschuwingstekst. © Lex van Lieshout

Man komt foto van eigen verminkte been tegen op pakje sigaretten

Een in Frankrijk wonende Albanees is tot zijn schrik een foto van zijn eigen verminkte linkerbeen  tegengekomen op een pakje sigaretten. De boodschap die bij de foto stond was dat slagaderen door roken dichtslibben. Dat terwijl de Albanees zijn been niet verloor door het roken, maar door een schietpartij. 

Het been van de Albanees werd geamputeerd als gevolg van verwondingen die de man in 1997 bij een schietpartij in Albanië had opgelopen.  In de hoop dat een Franse specialist hem zou kunnen helpen met een prothese, stuurde de Albanees foto's van zijn benen naar een militair ziekenhuis in Metz. Hij kreeg echter nooit antwoord op zijn brief. 

Het was uiteindelijk de zoon van de Albanees die erachter kwam dat de foto's zonder toestemming in de campagne tegen roken terecht zijn gekomen. Hij kocht een pakje sigaretten en herkende aan de littekens het been van zijn vader, melden Franse media. De Europese Commissie die gaat over deze waarschuwingen tegen roken, kon nog niet uitleggen waar de foto vandaan kwam.

Volledig scherm
Op pakjes sigaretten en shag staan foto's en waarschuwingen om rokers te ontmoedigen. © ANP
  1. Flatbewoner New York vermorzeld door vallende lift in superdeluxe woontoren

    Flatbewo­ner New York vermorzeld door vallende lift in superde­luxe woontoren

    In New York is gisteren een 30-jarige bewoner van een superdeluxe appartementencomplex in Manhattan op gruwelijke wijze om het leven gekomen nadat hij was geplet door een lift. Op het moment dat Sam Waisbren, het slachtoffer, op de begane grond de lift uitstapte en één voet in de lobby had gezet viel de nog volle lift met geopende schuifdeuren plotseling keihard een verdieping omlaag. De man was volgens de politie op slag dood.
  2. Politie België: Truckchauffeur niet schuldig aan dodelijk auto-ongeluk Nederlandse vrouw

    Politie België: Truckchauf­feur niet schuldig aan dodelijk au­to-ongeluk Nederland­se vrouw

    De chauffeur van de vrachtwagen die eergisteren in het Belgische dorp Lavaux-Sainte-Anne betrokken raakte bij een ernstig auto-ongeluk waarbij een Nederlandse vrouw om het leven kwam, treft volgens de politie geen enkele blaam. Pierre Jacob, commissaris van het politiedistrict aldaar, stelt dat de in 1961 geboren bestuurster op het gevaarlijke kruispunt een stopbord negeerde dat daar onlangs na een eerder verkeersincident was neergezet.