Volledig scherm
© Getty Images

Man trekt vijftien shirts en truien aan om toeslag luchtvaartmaatschappij te ontlopen

De 46-jarige Schot John Irvine heeft tijdens de terugreis van een vakantie op opmerkelijke wijze een toeslag van easyJet ontlopen voor een te zware koffer: hij haalde vijftien shirts en truien uit de koffer en trok die aan. Irvine kreeg het steeds warmer, maar slaagde er uiteindelijk wel in om de toeslag te ontlopen. 

Op videobeelden van de 17-jarige Josh, de zoon van Irvine, is te zien hoe zijn vader de truc uithaalt. De jongen lag naar eigen zeggen in een deuk toen hij zijn vader zag zweten met de grote hoeveelheid kledingstukken aan. Uiteindelijk lukte het Irvine om meer dan 8 kilo aan truien en shirts aan te krijgen, waardoor hij precies de toeslag ontliep. 

Ook het personeel van easyJet vond het een geslaagde grap, maar de beveiliging was er minder over te spreken. Zij waren bang dat de Schot iets probeerde te smokkelen onder de talloze lagen kleding.

  1. Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brussel-editie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroekje aan’

    Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brus­sel-edi­tie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroek­je aan’

    De Amerikaanse spel- en speelgoedfabrikant Hasbro heeft met succes een stokje gestoken voor het plan van een Belgisch bedrijf om een Brussel-editie van het kapitalistische gezelschapsspel op de markt te brengen met op de verpakking een blote Manneken Pis. Het spel mag van Hasbro alleen worden verkocht als de tekening van het wereldberoemde beeldje wordt aangepast met een camouflerend zwembroekje.