Schrijfster Alice Sebold bood haar excuses aan voor de rol die ze heeft gespeeld in de onterechte veroordeling van Anthony Broadwater voor haar verkrachting.
Volledig scherm
Schrijfster Alice Sebold bood haar excuses aan voor de rol die ze heeft gespeeld in de onterechte veroordeling van Anthony Broadwater voor haar verkrachting. © AP

Man zat 18 jaar onterecht vast voor verkrachting, schrijfster biedt excuses aan

De Amerikaanse schrijfster Alice Sebold heeft haar excuses aangeboden voor de rol die ze heeft gespeeld in de onterechte veroordeling van Anthony Broadwater voor haar verkrachting. Broadwater, die er achttien jaar voor in de gevangenis heeft gezeten, barstte in tranen uit toen hij de verontschuldiging las.

  1. Vluchten naar Tonga om schade vulkaanuitbarsting te bekijken, communicatie nog altijd beperkt
    VIDEO

    Vluchten naar Tonga om schade vulkaanuit­bar­sting te bekijken, communica­tie nog altijd beperkt

    Australië en Nieuw-Zeeland hebben verkenningsvluchten naar de eilandstaat Tonga in de Stille Oceaan gestuurd om daar de schade door de onderzeese vulkaanuitbarsting te bekijken. Communicatie met Tonga is nog steeds lastig doordat de enige onderzeese glasvezelkabel naar de eilandengroep beschadigd is. De precieze schade op de eilanden is nog onduidelijk. Wel komen de eerste meldingen over slachtoffers. Zo zou het lichaam zijn gevonden van een vrouw die door de golven werd meegesleurd.