Volledig scherm
Manneken Pis is slachtoffer van vandalisme. © Marc Baert

Manneken Pis besmeurd met gele verf

Onbekenden hebben Manneken Pis besmeurd met gele verf. Dat meldt de politie in Brussel. Het wereldberoemde ventje werd afgelopen nacht of vanochtend het slachtoffer van vandalisme.

De politie werd rond 10.30 uur op de hoogte gebracht dat het kleine standbeeld (58 centimeter) op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat in de Belgische hoofdstad was beklad met verf. 

 ,,We zullen de beelden van de bewakingscamera’s in de omgeving analyseren”, zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. Voorlopig is er nog geen verdachte geïdentificeerd.

Manneken Pis is al eeuwenlang het symbool van Brussel. Hij draagt regelmatig een kostuumpje. Zijn garderobe telt onder andere een Elvis Presley-kostuumpje, voetbaltenues, een Mickey Mouse-outfit en vele andere.

  1. Stuntdubbel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgeschoten tijdens schietpartij met ex

    Stuntdub­bel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgescho­ten tijdens schietpar­tij met ex

    Er heeft afgelopen woensdag een opmerkelijke schietpartij plaatsgevonden voor een miljoenenvilla in het Amerikaanse Yellow Springs. Cheryl Sanders (59), een bekende stuntvrouw uit Hollywood, werd er doodgeschoten door haar ex-man Lindsey Duncan. Die laatste zegt nu dat hij door zijn ex-vrouw en haar huidige man werd opgewacht bij zijn huis. Ze waren gewapend en richten een wapen op hem en zijn vrouw. Hij kon niet anders dan zelf als eerste schieten.