Volledig scherm
Manneken Pis is slachtoffer van vandalisme. © Marc Baert

Manneken Pis besmeurd met gele verf

Onbekenden hebben Manneken Pis besmeurd met gele verf. Dat meldt de politie in Brussel. Het wereldberoemde ventje werd afgelopen nacht of vanochtend het slachtoffer van vandalisme.

De politie werd rond 10.30 uur op de hoogte gebracht dat het kleine standbeeld (58 centimeter) op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat in de Belgische hoofdstad was beklad met verf. 

 ,,We zullen de beelden van de bewakingscamera’s in de omgeving analyseren”, zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. Voorlopig is er nog geen verdachte geïdentificeerd.

Manneken Pis is al eeuwenlang het symbool van Brussel. Hij draagt regelmatig een kostuumpje. Zijn garderobe telt onder andere een Elvis Presley-kostuumpje, voetbaltenues, een Mickey Mouse-outfit en vele andere.

  1. Stel houdt geslacht baby al 17 maanden geheim: ‘Hij of zij mag zelf kiezen wat het wordt’

    Stel houdt geslacht baby al 17 maanden geheim: ‘Hij of zij mag zelf kiezen wat het wordt’

    Een echtpaar uit de plaats Keynsham in het zuidwesten van Engeland houdt al zeventien maanden het geslacht van hun baby Anoush geheim voor de buitenwereld. Volgens moeder Hobbit Humphrey (38) en vader Jake England-Johns (35) gaat het om een bewuste keuze. ,,We willen ons kindje beschermen tegen al dan niet onbewuste vooroordelen over gender, opdat hij of zij de kans krijgt zich zelfstandig als jongen of meisje te ontwikkelen.”