Een vrouw houdt de handen vast van een slachtoffer dat op een vrachtwagen arriveert in het Getulio Vargas-ziekenhuis, na een politie-operatie in Rio de Janeiro.
Volledig scherm
Een vrouw houdt de handen vast van een slachtoffer dat op een vrachtwagen arriveert in het Getulio Vargas-ziekenhuis, na een politie-operatie in Rio de Janeiro. © AFP

Meer dan twintig doden bij politieactie tegen bendeleiders in Rio de Janeiro

Bij een actie van een speciale politie-eenheid in een sloppenwijk in het noorden van Rio de Janeiro zijn zeker 23 doden gevallen tijdens urenlange vuurgevechten tussen de politie en criminelen. De politie-eenheid naderde in de nacht van maandag op dinsdag de favela (sloppenwijk) Vila Cruzeiro en werd naar eigen zeggen meteen onder vuur genomen door drugsbendes.

  1. Verloofde van Gabby Petito in notitieboekje: 'Ik vermoordde haar omdat ze pijn had na ongeluk’
    moord tijdens roadtrip

    Verloofde van Gabby Petito in notitie­boek­je: 'Ik vermoordde haar omdat ze pijn had na ongeluk’

    De moordenaar van de inmiddels wereldberoemd geworden Gabby Petito (22) maakte een einde aan haar leven omdat hij haar ‘uit haar lijden wilde verlossen’. In een recent vrijgegeven notitieboekje schreef Brian Laundrie dat zijn vriendin ‘helse pijnen’ had overgehouden aan een ongeval. ,,Ik heb een einde gemaakt aan haar leven, ik dacht dat het barmhartig was.” De advocaat van de familie van Gabby doet de brief af als totale onzin.