Spaanse douaniers in de haven van Palma de Malllorca met de lading cocaïne die ze vonden in het ruim van het motorjacht HCH-X.
Volledig scherm
Spaanse douaniers in de haven van Palma de Malllorca met de lading cocaïne die ze vonden in het ruim van het motorjacht HCH-X. © EPA

Megadrugsvangst Mallorca: einde van door Nederlanders gerunde cocaïnelijn

Vijf Nederlanders zijn afgelopen weekend op heterdaad betrapt tijdens het smokkelen van maar liefst 300 kilo cocaïne naar Mallorca. De drugs, met een geschatte straatwaarde van 18 miljoen euro, zat verstopt in een luxe motorjacht. Met de arrestaties is een cocaïnelijn van Colombia naar Europa opgelost, meldt de Spaanse douane.

  1. Trump: ‘Het kwaad is de reden om burgers te bewapenen’
    UPDATE/met video

    Trump: ‘Het kwaad is de reden om burgers te bewapenen’

    Lange, welgemeende steunbetuigingen aan het adres van de nabestaanden na de schietpartij in Uvalde (Texas) enkele dagen geleden. Om daarna nog vuriger het Amerikaanse recht op wapenbezit te verdedigen. In Texas ging vrijdag het jaarlijkse wapenlobbycongres van de Amerikaanse National Rifle Association (NRA) van start, onder andere met een toespraak van oud-president Donald Trump en de Republikeinse senator Ted Cruz. Beiden zijn fervente voorstanders van wapenbezit, óók na het drama in Texas.