Volledig scherm
Foto ter illustratie. Strandgangers op Ibiza. © AFP

Meisje (3) vecht voor haar leven na inslikken achtergelaten xtc-pil in speeltuin Ibiza

Op Ibiza is een 3-jarig meisje in kritieke toestand geraakt na het inslikken van een xtc-pil die was achtergelaten in een speeltuin. Dat gebeurde terwijl ze met haar moeder en twee zussen op vakantie was in Santa Eulalia, de derde stad van het populaire Spaanse vakantie-eiland.

Het Russische meisje werd gisterochtend opgenomen in het Can Misses-ziekenhuis op het eiland, maar later op de dag overgebracht naar het ziekenhuis Son Espases op het eiland Mallorca vanwege de ernst van haar situatie. Daar wordt ze behandeld op de afdeling intensive care.

Een woordvoerder van de Guardia Civil bevestigt aan The Sun dat het kindje per ongeluk een xtc-pil had ingeslikt die ze in een speeltuin op de grond had gevonden en opgeraapt. ,,Ze was met vakantie op Ibiza. Tests hebben bevestigd dat het een xtc-pil was en we vermoeden dat een dealer of gebruiker die in het park heeft laten vallen en dat het kleine meisje dacht dat het een snoepje was.” De politie doet verder onderzoek. 

Santa Eulalia staat ook bekend als een van de meest gezinsvriendelijke toeristische bestemmingen van het eiland Ibiza. 

  1. Verdachte pedofiel ontloopt jarenlang politie dankzij zelfgebouwde bunker in bos

    Verdachte pedofiel ontloopt jarenlang politie dankzij zelfgebouw­de bunker in bos

    Het zag er niet goed uit voor de Amerikaan Jeremiah Button (44) toen hij in 2016 voor de rechter moest verschijnen op beschuldiging van het aanranden van een minderjarig meisje, het bezit van kinderporno en incest. Hij was al eens eerder veroordeeld voor gelijksoortige feiten en wilde niet terug naar de gevangenis. Hij bedacht een ingenieus plan om uit de handen van justitie te blijven. Dat werkte, tot vorige week. Toen ontdekte een jager zijn zelfgebouwde bunker in de bossen van Wisconsin.