Oud-president Donald Trump met een bijbel voor de Episcopaalse kerk nabij het Witte Huis. Om de foto te kunnen laten maken gebruikte de federale politie onder meer traangas om demonstranten uiteen te drijven.
Volledig scherm
Oud-president Donald Trump met een bijbel voor de Episcopaalse kerk nabij het Witte Huis. Om de foto te kunnen laten maken gebruikte de federale politie onder meer traangas om demonstranten uiteen te drijven. © REUTERS

Ministerie van Justitie VS wil rechtszaak tegen Trump van tafel

Het ministerie van Justitie van de Verenigde Staten heeft een federale rechter gevraagd om een rechtszaak die is aangespannen tegen onder anderen oud-president Donald Trump en voormalig justitieminister William Barr van tafel te vegen, aldus de Amerikaanse krant The Washington Post. De zaak draait om het bikkelharde optreden van de oproerpolitie tegen vreedzame demonstranten voor het Witte Huis vorig jaar.

  1. Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlander niet bij ons bekend’

    Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlan­der niet bij ons bekend’

    De 24-jarige Nederlander die internationaal gezocht wordt voor een moord in een Deens hotel, staat zeer waarschijnlijk op bewakingscamera’s van dat hotel. De beelden zijn overgedragen aan de Deense politie, zegt een woordvoerder van de keten tegen deze site. Het gloednieuwe hotel in hartje Kopenhagen is pas sinds september vorig jaar open voor publiek. ,,Het is een ontzettend heftig incident en we leven mee met de nabestaanden van het slachtoffer.”