Huiseigenaar Jerry Whipple in gesprek met zijn buurman op 23 juli (boven) over de dreigende branden en ná de verwoestende brand, afgelopen weekend in Greenville, Californië.
Volledig scherm
Huiseigenaar Jerry Whipple in gesprek met zijn buurman op 23 juli (boven) over de dreigende branden en ná de verwoestende brand, afgelopen weekend in Greenville, Californië. © AFP

‘Monsterlijke’ natuurbrand legt ruim 400 huizen in de as in Californië

Het noorden van Californië wordt geteisterd door de op een na grootste bosbrand ooit in de Amerikaanse staat. Een gebied groter dan de provincie Utrecht is in de as gelegd en meer dan vierhonderd huizen en winkels zijn verwoest. Het eind lijkt nog niet in zicht, nu de wind weer opsteekt. Ruim 14.000 gebouwen worden door de zogeheten Dixie Fire bedreigd.

  1. Dit gebeurde er vannacht: Russen veroveren terrein in de Donbas, noodtoestand Hongarije vanwege oorlog

    Dit gebeurde er vannacht: Russen veroveren terrein in de Donbas, noodtoe­stand Hongarije vanwege oorlog

    Het offensief van het Russische leger in de Donbas gaat onverminderd door. Russische troepen zijn vol in de aanval gegaan bij een rivier in het oosten van de Donbas-regio, waarbij ze het Oekraïense stadje Svitlodarsk hebben ingenomen. Ook enkele plaatsen in de omgeving zijn onder Russische controle gekomen. De gouverneur van Donetsk heeft claims van de pro-Russische separatisten bevestigd.