In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul kijken mensen naar een toespraak van Kim Jong-Un, leider van buurland Noord-Korea. Hij kondigde een lockdown af nu het land voor het eerst officieel coronabesmettingen heeft geregistreerd.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul kijken mensen naar een toespraak van Kim Jong-Un, leider van buurland Noord-Korea. Hij kondigde een lockdown af nu het land voor het eerst officieel coronabesmettingen heeft geregistreerd. © AFP

Na 2 jaar alsnog corona-explosie in Noord-Korea: ‘Er is paniek’

vijf vragenTwee jaar lang heeft Noord-Korea ontkend dat het coronavirus in het land bestaat. Maar nu er in een paar dagen tijd meer dan 40 doden zijn gevallen, gaat het land in lockdown om het virus onder controle te krijgen. Waarom alsnog deze openheid? ,,Het moet er de spuigaten uitlopen.”

  1. Verloofde van Gabby Petito in notitieboekje: 'Ik vermoordde haar omdat ze pijn had na ongeluk’
    moord tijdens roadtrip

    Verloofde van Gabby Petito in notitie­boek­je: 'Ik vermoordde haar omdat ze pijn had na ongeluk’

    De moordenaar van de inmiddels wereldberoemd geworden Gabby Petito (22) maakte een einde aan haar leven omdat hij haar ‘uit haar lijden wilde verlossen’. In een recent vrijgegeven notitieboekje schreef Brian Laundrie dat zijn vriendin ‘helse pijnen’ had overgehouden aan een ongeval. ,,Ik heb een einde gemaakt aan haar leven, ik dacht dat het barmhartig was.” De advocaat van de familie van Gabby doet de brief af als totale onzin.