Hulpverleners dragen een lichaam uit de grot in het Mulu-park.
Volledig scherm
Hulpverleners dragen een lichaam uit de grot in het Mulu-park. © AFP

Na Nederlander ook lichaam van gids aangetroffen in Maleisische vleermuisgrot

Reddingswerkers hebben het lichaam gevonden van de Maleisische gids die sinds vrijdag vermist was op Borneo, nadat de grot waarin hij zich bevond plotseling was overstroomd.

Dat meldt de leiding van het reddingsteam tegenover de Maleisische krant The Star. De 20-jarige man was de reisleider van een 65-jarige Nederlandse toerist, die ook verdronk in de grot. Acht andere toeristen kwamen met de schrik vrij, zo wordt gemeld.

Een speciaal reddingsteam zocht met behulp van klimmers en een helikopter in en rondom de grot in het Gunung Mulu National Park. Het lichaam van de Utrechtse bioloog en Naturalis-medewerker Peter Hovenkamp werd daar zaterdagochtend al gevonden.

De omgekomen gids werd net als de Nederlander, die naar verluidt onderzoek naar varens deed in het drukbezochte gebied, overvallen door het snel stijgende water. In de grot leven 3 miljoen vleermuizen. De grot staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

  1. Nederlandse toeristen toch welkom in Griekenland, reizigers uit risicogebieden worden getest

    Nederland­se toeristen toch welkom in Grieken­land, reizigers uit risicoge­bie­den worden getest

    Griekenland gaat reizigers bij aankomst testen op het coronavirus als ze vertrokken zijn vanaf een vliegveld in een risicogebied. De Griekse autoriteiten baseren zich daarbij op gegevens van het Europese luchtvaartagentschap EASA, dat een lijst bijhoudt met luchthavens die zich bevinden in gebieden waar de kans op overdracht van het virus groot zou zijn. Daar staan nu ook de belangrijkste Nederlandse vliegvelden op, bijvoorbeeld Schiphol.