Volledig scherm
Hulpverleners dragen een lichaam uit de grot in het Mulu-park. © AFP

Na Nederlander ook lichaam van gids aangetroffen in Maleisische vleermuisgrot

Reddingswerkers hebben het lichaam gevonden van de Maleisische gids die sinds vrijdag vermist was op Borneo, nadat de grot waarin hij zich bevond plotseling was overstroomd.

Dat meldt de leiding van het reddingsteam tegenover de Maleisische krant The Star. De 20-jarige man was de reisleider van een 65-jarige Nederlandse toerist, die ook verdronk in de grot. Acht andere toeristen kwamen met de schrik vrij, zo wordt gemeld.

Een speciaal reddingsteam zocht met behulp van klimmers en een helikopter in en rondom de grot in het Gunung Mulu National Park. Het lichaam van de Utrechtse bioloog en Naturalis-medewerker Peter Hovenkamp werd daar zaterdagochtend al gevonden.

De omgekomen gids werd net als de Nederlander, die naar verluidt onderzoek naar varens deed in het drukbezochte gebied, overvallen door het snel stijgende water. In de grot leven 3 miljoen vleermuizen. De grot staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

  1. Terwijl Donald over Iran vergadert, struint Melania door een Franse bloementuin

    Terwijl Donald over Iran vergadert, struint Melania door een Franse bloemen­tuin

    Bewust of onbewust: de kiekjes van het ‘partnerprogramma’, vandaag bij de G7 in Frankrijk, doen opvallend oubollig aan - tuttig zelfs. Terwijl de regeringsleiders zich achter gesloten deuren over zwaarwichtige zaken als de verhoudingen met Iran, Noord-Korea en China buigen, kijken hun vrouwen voor de ogen van de verzamelde wereldpers naar een riedeltje volksdansen, nippen onder toeziend oog van een Fransman met baret aan een glas bij een wijnproeverij of –zie hierboven- maken een ommetje door een tuin vol sierbloemen.