Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AFP

‘Nederlander (60) bekent moord vrouw en dumpen lichaam in afvalcontainer aan Costa Blanca’

Een 60-jarige Nederlander is vandaag in Spanje aangehouden voor de moord op een 34-jarige Roemeense vrouw. Het lichaam van de vrouw werd gisterochtend bebloed en met verschillende steek- en snijwonden gevonden in een vuilcontainer in kustplaats Moraira. Een dag later meldde de man zich zelf bij de politie.

Hij heeft zijn daad inmiddels bekend, melden verschillende lokale media. De Nederlander, die woonachtig is in de plaats aan de Spaanse Costa Blanca, zou getrouwd zijn met de vrouw. Hij doodde haar zondag en dumpte het lichaam in een (deels) ondergrondse afvalcontainer op straat. 

Haar lichaam werd maandagmorgen rond acht uur door een vuilnisman aangetroffen. Het was gewikkeld in een dekbed. De vuilophaaldienst schakelde meteen de politie in. Agenten zetten de omgeving af en begonnen direct een onderzoek. 

Onderzoek

Aanvankelijk was de identiteit van de vrouw niet bekend. Duidelijk was wel meteen dat zij door geweld om het leven was gebracht. Ze had verschillende steek- en snijwonden, onder meer aan haar handen en armen, wat erop zou wijzen dat ze zich verdedigd heeft tijdens een worsteling. Ook was haar keel doorgesneden.

De Nederlander meldde zich vandaag rond 12.30 uur bij de politie. Het lichaam van de vrouw, die een zoontje achterlaat, werd vandaag verder onderzocht. Een motief voor de moord is nog niet bekend gemaakt, wel melden lokale media dat de vrouw eerder geklaagd zou hebben over huiselijk geweld. 

Moraira is een badplaats iets noordelijk van Benidorm in de provincie Alicante. Er wonen veel buitenlanders.

  1. Trump verlengt crisismaatregelen na sombere voorspellingen
    VIDEO

    Trump verlengt crisismaat­re­ge­len na sombere voorspel­lin­gen

    De Amerikaanse president Donald Trump verwacht de piek in het aantal dagelijkse doden in de VS als gevolg van het coronavirus over twee weken. De regels voor het behouden van ‘sociale afstand’ tot elkaar blijven daarom van kracht tot 30 april. Dat heeft de president vannacht bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het Witte Huis. Eerder meldde hij nog dat het in de VS met Pasen gewoon weer ‘business as usual’ zou zijn.