Volledig scherm
© EPA

‘Nederlandse jongen’ (12) glipt langs beveiliging Heathrow

De beveiliging op de Britse luchthaven Heathrow Airport is in verlegenheid gebracht door een 12-jarige jongen die zonder de benodigde documenten op een vlucht wilde stappen. Volgens The Telegraph gaat het om een Nederlandse jongen die zonder ouders op reis was. 

De jongen stond al in het vliegtuig van British Airways dat op het punt stond te vertrekken naar Los Angeles toen hij werd gesnapt. Hij weigerde zijn boardingpass te laten zien aan de stewardessen die hem naar zijn stoel wilden dirigeren.

Volgens andere passagiers weigerde de jongen uit het vliegtuig te stappen, waarop de beveiliging werd ingeschakeld. Uiteindelijk werd hij meegenomen door agenten. Vanwege het lek in de beveiliging moest het vliegtuig ontruimd worden en werden alle passagiers onderworpen aan een tweede veiligheidscheck. De vlucht vertrok uiteindelijk zo'n vier uur later, zegt een van de passagiers tegen de krant.

De Britse politie bevestigt het voorval en onderzoekt waar het kind precies vandaan komt. ,,De jongen was een alleenreizende minderjarige. Hij is geen Brits staatsburger’’, laat een woordvoerder weten. Volgens hem was de jongen mogelijk op Heathrow om over te stappen. De luchthaven onderzoekt hoe hij langs de veiligheidschecks is geglipt.

  1. Flatbewoner New York vermorzeld door vallende lift in superdeluxe woontoren

    Flatbewo­ner New York vermorzeld door vallende lift in superde­luxe woontoren

    In New York is gisteren een 30-jarige bewoner van een superdeluxe appartementencomplex in Manhattan op gruwelijke wijze om het leven gekomen nadat hij was geplet door een lift. Op het moment dat Sam Waisbren, het slachtoffer, op de begane grond de lift uitstapte en één voet in de lobby had gezet viel de nog volle lift met geopende schuifdeuren plotseling keihard een verdieping omlaag. De man was volgens de politie op slag dood.
  2. Politie België: Truckchauffeur niet schuldig aan dodelijk auto-ongeluk Nederlandse vrouw

    Politie België: Truckchauf­feur niet schuldig aan dodelijk au­to-ongeluk Nederland­se vrouw

    De chauffeur van de vrachtwagen die eergisteren in het Belgische dorp Lavaux-Sainte-Anne betrokken raakte bij een ernstig auto-ongeluk waarbij een Nederlandse vrouw om het leven kwam, treft volgens de politie geen enkele blaam. Pierre Jacob, commissaris van het politiedistrict aldaar, stelt dat de in 1961 geboren bestuurster op het gevaarlijke kruispunt een stopbord negeerde dat daar onlangs na een eerder verkeersincident was neergezet.