Volledig scherm
© EPA

‘Nederlandse jongen’ (12) glipt langs beveiliging Heathrow

De beveiliging op de Britse luchthaven Heathrow Airport is in verlegenheid gebracht door een 12-jarige jongen die zonder de benodigde documenten op een vlucht wilde stappen. Volgens The Telegraph gaat het om een Nederlandse jongen die zonder ouders op reis was. 

De jongen stond al in het vliegtuig van British Airways dat op het punt stond te vertrekken naar Los Angeles toen hij werd gesnapt. Hij weigerde zijn boardingpass te laten zien aan de stewardessen die hem naar zijn stoel wilden dirigeren.

Volgens andere passagiers weigerde de jongen uit het vliegtuig te stappen, waarop de beveiliging werd ingeschakeld. Uiteindelijk werd hij meegenomen door agenten. Vanwege het lek in de beveiliging moest het vliegtuig ontruimd worden en werden alle passagiers onderworpen aan een tweede veiligheidscheck. De vlucht vertrok uiteindelijk zo'n vier uur later, zegt een van de passagiers tegen de krant.

De Britse politie bevestigt het voorval en onderzoekt waar het kind precies vandaan komt. ,,De jongen was een alleenreizende minderjarige. Hij is geen Brits staatsburger’’, laat een woordvoerder weten. Volgens hem was de jongen mogelijk op Heathrow om over te stappen. De luchthaven onderzoekt hoe hij langs de veiligheidschecks is geglipt.