De glijbaan Black Hole in waterpark Aqualand in de Spaanse badplaats Torremolino is nog steeds in gebruik. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
De glijbaan Black Hole in waterpark Aqualand in de Spaanse badplaats Torremolino is nog steeds in gebruik. Foto ter illustratie. © aqualand

Nederlandse toeriste krijgt een ton schadevergoeding na ernstig ongeluk in Spaans waterpark

Een 38-jarige Nederlandse toeriste heeft een schadevergoeding van 109.182 euro gekregen voor een ongeluk in waterpark Aqualand in de Spaanse badplaats Torremolinos. Het slachtoffer liep tien jaar geleden ernstige verwondingen op toen ze met een vriend van glijbaan 'Black Hole’ naar beneden gleed. 

  1. Venetie mogelijk bedreigd werelderfgoed door enorme cruiseschepen: ‘Groot probleem voor Italië’

    Venetie mogelijk bedreigd werelderf­goed door enorme cruisesche­pen: ‘Groot probleem voor Italië’

    Een belangrijk adviesorgaan van VN-organisatie Unesco denkt dat het verstandig is om Venetië toe te voegen aan de lijst van bedreigd werelderfgoed, omdat er nog altijd geen permanent verbod is op het aanmeren van enorme cruiseschepen. Deze mileuonvriendelijke vakantieschepen zijn al jaren een bron van ergernis en controverse in de Italiaanse stad. De Italiaanse minister van cultuur erkent op Twitter dat er geen tijd meer te verliezen is. ,,We moeten onmiddellijk de doorgang van grote schepen in het Giudecca-kanaal verbieden.”