New York Times vult voorpagina met duizend namen coronadoden: ‘Ontelbaar verlies’

The New York Times heeft de voorpagina van vandaag geheel gevuld met de namen, leeftijden, korte beschrijvingen en woonplaatsen van duizend Amerikanen die de afgelopen tijd zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. 

De krant komt met het eerbetoon vanwege het naderen van de grens van 100.000 coronadoden in het land. ,,Amerikaanse sterfgevallen naderen de 100.000, een ontelbaar verlies’’, kopt het medium.

Volgens de krant kunnen cijfers alleen onmogelijk de impact van het virus weergeven. ,,Of het nu gaat om het aantal behandelde patiënten, het banenverlies of het afbreken van levens.’’

De namen en achtergronden van de slachtoffers heeft het medium uit overlijdensberichten gehaald. ,,De duizend mensen hier weerspiegelen slechts een procent van de tol. Niemand was slechts een nummer.’’

De voorpagina van The New York Times op 24 mei 2020
Volledig scherm
De voorpagina van The New York Times op 24 mei 2020 © New York Times
  1. 57 agenten stappen op om schorsing collega’s die 75-jarige man duwden
    Protesten VS

    57 agenten stappen op om schorsing collega’s die 75-jarige man duwden

    Alle 57 leden van een tactische politie-eenheid in Buffalo in de staat New York zijn bij de eenheid opgestapt uit protest tegen de schorsing van twee collega’s. Justitie in de VS kondigde vrijdag een strafrechtelijk onderzoek aan naar de beide agenten omdat die een 75-jarige demonstrant omverduwden tijdens een demonstratie tegen politiegeweld en racisme. De betoger raakte gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht.