Nancy Pelosi eerder deze weekin de gedemilitariseerde zone, die de twee Korea's scheidt. Noord-Korea is zeer ontstemd over het bezoek van de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.
Volledig scherm
Nancy Pelosi eerder deze weekin de gedemilitariseerde zone, die de twee Korea's scheidt. Noord-Korea is zeer ontstemd over het bezoek van de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. © via REUTERS

Noord-Korea boos op Pelosi na bezoek aan gedemilitariseerde zone

Noord-Korea heeft uitgehaald naar de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, nadat ze recent de gedemilitariseerde zone (DMZ) tussen Noord- en Zuid-Korea bezocht tijdens haar Aziatische reis. Noord-Korea noemde Pelosi ,,de ergste verwoester van internationale vrede”.

  1. Pelosi: ‘VS zullen niet toestaan dat Taiwan door China geïsoleerd raakt’
    Play
    Met video

    Pelosi: ‘VS zullen niet toestaan dat Taiwan door China geïsoleerd raakt’

    De Verenigde Staten zullen het ,,niet toestaan” dat Taiwan door China geïsoleerd raakt, zegt de Amerikaanse toppoliticus Nancy Pelosi vrijdagochtend vanuit Tokio. Haar bezoek aan Taiwan maakte Beijing deze week woedend en zorgde ervoor dat het Chinese leger een vijfdaagse militaire oefening rondom de eilandstaat begon. Pelosi benadrukt dat haar bezoek ,,niet bedoeld was om de status quo in de regio te veranderen”.