EPA
Volledig scherm
© EPA

Noord-Korea houdt nieuwe rakettest, nu vanuit trein

Noord-Korea heeft vandaag opnieuw twee raketten afgevuurd. Dit keer vanuit een trein. Volgens het Noord-Koreaanse staatsmedium KCNA hebben de projectielen een doel in de Japanse Zee geraakt. 

 1. New York Times: VS overweegt troepeninzet in Oost-Europa om ‘toegenomen Russische dreiging’

  New York Times: VS overweegt troepenin­zet in Oost-Europa om ‘toegenomen Russische dreiging’

  De Amerikaanse regering van president Joe Biden overweegt duizenden troepen en militaire schepen en vliegtuigen naar Navo-lidstaten in Oost-Europa te sturen, zo meldt de New York Times. Het zou in eerste instantie om 1000 tot 5000 troepen gaan, met de mogelijkheid dat aantal te vertienvoudigen als de situatie verder verslechtert. Biden is niet van plan troepen naar Oekraïne zelf te sturen, aldus de krant.
 2. Familie van Nederlandse die stierf na billenoperatie in Turkije: 'Chirurg moet vervolgd worden’
  PREMIUM

  Familie van Nederland­se die stierf na billenope­ra­tie in Turkije: 'Chirurg moet vervolgd worden’

  Een Nederlandse nagelstyliste is maandag overleden aan de gevolgen van een omstreden operatie in Turkije, bevestigen bronnen rond de ingreep aan deze site. Het zou gaan om de zogenaamde Braziliaanse billenlift, een beruchte operatie waarbij de chirurg eigen vet van de patiënt overbrengt naar de bil om zo een rondere, vollere achterkant te krijgen. Vorig jaar overleed ook de 39-jarige Sharida Tuinfort uit Rockanje aan de gevolgen van zo’n cosmetische ingreep.