Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AFP

Noord-Korea lanceert twee projectielen

Noord-Korea heeft twee projectielen vanuit de zuiden van het land afgevuurd richting het oosten. Dat meldt de militaire staf van Zuid-Korea. De lanceringen komen vlak nadat Noord-Korea maandag aankondigde de gesprekken met de Verenigde Staten over nucleaire ontwapening eind september te willen hervatten.

Het is de achtste keer dat Noord-Korea raketten afschiet sinds de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Yong-un elkaar afgelopen juni ontmoetten op de grens van beide Korea's. Een hogere regeringsmedewerker van de VS zegt op de hoogte te zijn van de jongste lanceringen. ,,We houden de situatie in de gaten en hebben nauw contact met onze bondgenoten in de regio."

Een ambtenaar van het Japanse ministerie van Defensie meldt geen bevestiging te hebben dat een ballistische raket op Japans grondgebied terecht is gekomen. Hij ziet geen onmiddellijk gevaar voor de nationale veiligheid.

  1. Nederlandse toerist Yorian (30) al weken spoorloos verdwenen in Zwitserland

    Nederland­se toerist Yorian (30) al weken spoorloos verdwenen in Zwitser­land

    Er zijn grote zorgen over het lot van een Nederlandse toerist die al een paar weken vermist wordt in Zwitserland. De 30-jarige Yorian Kooiman uit Rotterdam was op wandelvakantie in de omgeving van bergpas Rigi Scheidegg, maar laat sinds vrijdag 6 september helemaal niets meer van zich horen. Familie en vrienden maken zich ernstig zorgen en vrezen dat hem iets ernstigs is overkomen. ,,Zijn leven is mogelijk in gevaar.”