Het tv-debat op de publieke zenders ARD en ZDF met vlnr SPD-kandidaat Olaf Scholz, Annalena Baerbock van de Groenen en Armin Laschet van de CDU/CSU.
Volledig scherm
Het tv-debat op de publieke zenders ARD en ZDF met vlnr SPD-kandidaat Olaf Scholz, Annalena Baerbock van de Groenen en Armin Laschet van de CDU/CSU. © AFP

Olaf Scholz (SPD) wint ook tweede tv-debat tussen Duitse kanselierskandidaten

De Duitse minister van Financiën en vicekanselier Olaf Scholz (SPD) is tot winnaar uitgeroepen van het tweede televisiedebat tussen de drie kandidaten voor de opvolging van Angela Merkel als bondskanselier. 

  1. Wie de grens tussen Kosovo en Servië overgaat, krijgt stickers om nationale symbolen af te plakken
    PREMIUM
    Kentekenplaatruzie

    Wie de grens tussen Kosovo en Servië overgaat, krijgt stickers om nationale symbolen af te plakken

    Chauffeur Dragan Andjelkovic bukt voorover bij de voorkant van zijn bus en begint de stickers van zijn Kosovaarse nummerplaat af te peuteren. ,,Vergeten eraf te halen”, mompelt hij. De plakkers bedekken de letters RKS (Republiek Kosovo) en het wapen uit de Kosovaarse vlag. ,,Nee joh, laat zitten, je gaat zo weer de grens over en dan moeten ze er weer op”, zegt zijn collega van de bus ernaast. Net als Andjelkovic begint hij om 14.45 uur aan zijn rit naar de Servische hoofdstad Belgrado, maar dan in een bus met Servische kentekenplaten. Ook daarop prijken twee stickers: om de letters SRB en het wapen uit de vlag onzichtbaar te maken. Straks aan de grens moeten die er weer af.