Gewond en radeloos komen twee vrouwen aan in het ziekenhuis voor verzorging.
Volledig scherm
PREMIUM
Gewond en radeloos komen twee vrouwen aan in het ziekenhuis voor verzorging. © AFP

Ooggetuigen in shock na ‘doomsday’ Kaboel: ‘Meisje van 5 stierf in mijn armen’

Dagenlang werd ervoor gewaarschuwd, gisteren werd het waarheid: een bloedbad in Kaboel. IS eist de aanslag op. Twee bommen ontploften tussen de mensenmassa die stond te wachten om het land te ontvluchten. Zeker 90 mensen, onder wie 12 Amerikaanse militairen, kwamen om. ,,Ik wilde een meisje van vijf redden, maar ze stierf in mijn armen."

 1. Meeliften naar Kiev: ‘Als we onderweg in handen van de Russen vallen, gaan we eraan’
  PREMIUM

  Meeliften naar Kiev: ‘Als we onderweg in handen van de Russen vallen, gaan we eraan’

  Zou het deze keer dan toch lukken? Ik vraag het me serieus af, wanneer ik woensdag Konstantin – zeg maar Kosta - aan de lijn krijg, een in Lviv gestrande makelaar uit Kiev. Een week geleden verdiende hij nog grof geld met met het bouwen en verkopen van flats, maar de oorlog maakte daar abrupt een einde aan. Nu staat hij op het punt om met zijn Renault Master – bouwjaar 2016 - vanuit het westelijke Lviv met hulpgoederen naar het belegerde Kiev te vertrekken. En ik mag meerijden.
 2. Bodybuilder krijgt levenslang voor moord op ex, haar grootouders en een fotograaf

  Bodybuil­der krijgt levenslang voor moord op ex, haar grootou­ders en een fotograaf

  Een volksjury in West-Vlaanderen heeft de 29-jarige Alexander D. veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf en tien jaar tbs wegens de moord in 2017 op zijn ex-vriendin, haar grootouders en een fotograaf voor wie het toen 18-jarige meisje soms poseerde. D. ondervroeg en folterde de fotograaf in diens huis in Gent acht uur lang voor hij hem doodstak. De dag erna bracht hij zijn ex in haar woning in het West-Vlaamse Moere eveneens met messteken om, en vervolgens haar te hulp geschoten opa en oma.