Gouverneur Gina Raimondo van Rhode Island.
Volledig scherm
Gouverneur Gina Raimondo van Rhode Island. © AP

Ook Rhode Island stelt Democratische voorverkiezingen uit

De Democratische gouverneur Gina Raimondo van de Amerikaanse staat Rhode Island stelt de voorverkiezingen, die gepland waren voor 28 april, uit tot 2 juni vanwege de coronacrisis. Rhode Island volgt daarmee Connecticut, Maryland, Georgia, Kentucky, Louisiana en Ohio die al eerder besloten de verkiezingen te verplaatsen. 

Raimondo had eerder nog verklaard tegen een uitstel te zijn. ,,Vorige week vroeg de kiescommissie om de presidentiële voorverkiezingen uit te stellen... en om de verkiezing voornamelijk per post te laten plaatsvinden’’, zo verklaarde Raimondo op Twitter. ,,Ik volg dat advies nu op.’’

Democraten in Alaska stemmen per post

Ook in Alaska zal de verkiezing bij de Democraten per post plaatsvinden. Daar is de stembusgang gepland voor 4 april. Ingevulde stembiljetten moeten uiterlijk op 10 april in de stad Anchorage arriveren om te worden meegeteld.

,,De Democratische partij van Alaska heeft al stembiljetten gemaild naar meer dan 71.000 geregistreerde Democraten in de staat. Dat is zeven keer meer dan het aantal mensen dat in 2016 aan de voorverkiezingen heeft deelgenomen’’, klinkt het. ,,We willen de maximale deelname aan deze historische voorronde mogelijk blijven maken, met respect voor de gezondheid en veiligheid van onze kiezers en vrijwilligers.’’

Ook in Hawaii hebben de Democraten besloten om de verkiezingen per post te laten plaatsvinden. Daar is nog geen deadline bekendgemaakt. In Puerto Rico is de stembusgang uitgesteld tot 26 april. 

  1. Britse vrouw (45) voor 22ste keer moeder geworden: ‘Doodeng om nu in ziekenhuis te bevallen’

    Britse vrouw (45) voor 22ste keer moeder geworden: ‘Doodeng om nu in ziekenhuis te bevallen’

    Sue (45) en haar 49-jarige echtgenoot Noel Radford uit Groot-Brittannië zijn dit weekend de trotse ouders geworden van hun tweeëntwintigste kind: een meisje dat na een bevalling van circa 10 uur ter wereld kwam. Het grootste en vruchtbaarste gezin van Engeland, wonend in het kuststadje Morecambe, is volgens eigen zeggen superblij met de kerngezonde baby die geheel tegen de zin van de moeder in, in het ziekenhuis werd geboren.
  2. Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Een ziekenhuis in het Belgische Luik riskeert schadeclaims van coronapatiënten die een bed op de intensive care geweigerd zagen. Eén familie heeft inmiddels al een kort geding aangespannen om een 91-jarige patiënt met verschillende aandoeningen toch op de ic te krijgen. Artsen reageren verontwaardigd. ,,Erg wrang voor degenen die in oorlogssituaties zoals deze dag en nacht het beste van zichzelf staan te geven. Die mensen zouden niet nog eens rechtszaken mogen riskeren.”