Zoekacties omtrent Jürgen Conings aan Nationaal park Hoge Kempen in Dilsen-Stokkem.
Volledig scherm
Zoekacties omtrent Jürgen Conings aan Nationaal park Hoge Kempen in Dilsen-Stokkem. © Karolien Coenen

Opnieuw grote zoekactie naar gevluchte Conings, leger en politie verzamelen rond stadion Genk

De Belgische autoriteiten geven de speurtocht in Belgisch-Limburg naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings niet op. Met tientallen militairen en politiemensen, deskundigen op het vlak van vermissingen en speurhonden wordt vandaag opnieuw gezocht naar de spoorloze Belgische korporaal met extreemrechtse sympathieën. In een brief heeft hij virologen en de overheid bedreigd.

  1. Ondergedoken Vlaamse viroloog in dagboek: ‘Ik liep militair Conings bij toeval mis’

    Ondergedo­ken Vlaamse viroloog in dagboek: ‘Ik liep militair Conings bij toeval mis’

    De ondergedoken Vlaamse viroloog Marc Van Ranst zegt in zijn vandaag in De Morgen gepubliceerde dagboek de voortvluchtige militair Jürgen Conings bij toeval te zijn misgelopen. Van Ranst zit, na bedreigingen door Conings, al bijna drie weken samen met zijn vrouw en zoon Milo ondergedoken in een safehouse. Hij wordt voortdurend bewaakt. ,,Het is onmogelijk om je hier niet veilig te voelen”, grapt Van Ranst in de Belgische krant.
  2. Na 26 jaar nieuw onderzoek naar veerbootdrama met ruim 800 doden in Oostzee

    Na 26 jaar nieuw onderzoek naar veerboot­dra­ma met ruim 800 doden in Oostzee

    Duikers gaan deze zomer het wrak onderzoeken van de in 1994 in de Oostzee gezonken veerboot Estonia. Dat heeft de Zweedse averijcommissie vrijdag bekendgemaakt. Het schip was onderweg van Estland naar Zweden maar zonk voor de zuidkust van Finland. De oorzaak zou een in zwaar weer weggeslagen boegdeur zijn geweest maar beelden van een onderwaterrobot wijzen volgens documentairemakers van Discovery Channel op iets anders.