Vrouwen houden vlaggen vast en schreeuwen slogans tijdens de demonstratie tegen het besluit van Turkije om zich terug te trekken uit het Verdrag van Istanbul.
Volledig scherm
Vrouwen houden vlaggen vast en schreeuwen slogans tijdens de demonstratie tegen het besluit van Turkije om zich terug te trekken uit het Verdrag van Istanbul. © EPA

Opnieuw protest in Istanboel tegen opzeggen vrouwenverdrag

Honderden vrouwen zijn zaterdag in Istanboel de straat opgegaan om te protesteren tegen het terugtrekken van Turkije uit een verdrag voor vrouwenrechten. Omringd door een grote politiemacht kwamen de vrouwen bijeen in de stad waar het verdrag werd opgesteld dat Turkije als eerste ratificeerde. Ook vorig weekend waren er al protesten.

  1. Grootste drugsbaron Colombia opgepakt: ‘Alleen te vergelijken met val van Pablo Escobar’

    Grootste drugsbaron Colombia opgepakt: ‘Alleen te vergelij­ken met val van Pablo Escobar’

    De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een beloning van drie miljard pesos (ruim 680.000 euro) op het hoofd van Dairo Antonio Usuga (50), ook bekend als Otoniel, gezet. ,,Deze klap aan de drugshandel is alleen te vergelijken met de val van Pablo Escobar in de jaren negentig”, aldus de Colombiaanse president Ivan Duque.